Het zal je wijk maar wezen…

Vanochtend vertrok ik iets later dan gewoonlijk naar het werk. Toen ik de straat uitreed begon juist het nieuws van 7 uur. Op Omroep Gelderland wordt dat eerst voorafgegaan door lokale berichten uit de regio. Er werd een melding gemaakt over een overval met dodelijke afloop in Arnhem. Ook bij het ‘gewone’ nieuws kwam deze gebeurtenis voorbij. Ik had er eerder die ochtend al over gelezen na het opstaan wanneer ik vluchtig door het laatste nieuws blader om wakker te worden.

Jammer wanneer de stad waar je woont op zulk negatieve wijze in het landelijke nieuws komt is dan vaak mijn eerste gedachte.

Opnieuw had ik moeite om te begrijpen wat er precies voorgevallen was. Te veel wendingen in dit verhaal waar het slachtoffer de rol van dader op zich had genomen en de pizzakoerier een ongelukkig moment van bezorgen had uitgekozen.

Bij de laatste bocht voordat ik onze woonwijk verlaat zag ik een grote bestelbus moeite doen om te keren op de weg. De doorgang was versperd met roodwitte linten. Er stond ook een politieagent gepositioneerd die aangaf dat we niet verder mochten. Een ongeluk op de vroege ochtend?

Hoe dan ook, we konden er niet langs.

Via een andere route kwam ik even later langs de plek die afgezet was. Nu zag ik nog meer politie op de been. Een wagen die ik herkende uit tv-series als waar de technische reserche hun onderzoek in uitvoert stond op het trottoir van een hoekhuis geparkeerd. Het grootste gedeelte van dit huis was aan het zicht onttrokken door vele zwarte schermen. Men gebaarde mij door te rijden.

Wat zou hier toch allemaal aan de hand zijn? zo vroeg ik me af.

Pas bij de volgende nieuwsupdate viel het bekende kwartje. De overval waarbij mogelijk de bewoner van het huis de overvaller met het bestelbusje van de pizzakoerier had overreden had plaatsgevonden aan de Limburgsingel. Waar ik dus net langs was gereden. Nog geen 500 meter van ons huis verwijderd.

Dit alles had zich de vorige avond afgespeeld. Er waren ook schoten gelost volgens de nieuwslezer.

We hadden er gelukkig niets van meegekregen, maar fijn is anders te weten dat zoiets in de buurt waar je woonachtig bent is voorgevallen.

~ ~ ~

Tags: