Verkeerde focus

Via de berichtenservice van Netflix kreeg ik te lezen dat seizoen twee van de serie Hinterland beschikbaar was. Het eerste seizoen was me uitstekend bevallen en daarom ging ik er vanavond laat eens goed voor zitten.

Aflevering 1 duurde anderhalf uur. Opnieuw was het erg mooi.

Zo mooi dat ik een paar keer het beeld heb stilgezet of een stukje teruggespoeld om nog eens op mijn gemak te bewonderen wat er aan ruig landschap en fraaie close-ups voorbij kwam. De trage muzieklijn die er heel subtiel overheen was gezet zorgde voor een welhaast hypnotiserende sfeer. Voor ik het wist zat het er echter alweer op terwijl het tegelijkertijd leek alsof ik uren ondergedompeld was geweest in een wereld die mij vertrouwd aan deed voelen.

Het effect was wel dat ik niet heb meegekregen hoe het verhaal nu precies in elkaar zat. Op ‘t eind was er een dramatische ontknoping die ik niet kon plaatsen.

Later deze week nog eens opnieuw kijken en dan beter opletten.

~ ~ ~

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *