Verandering van auto doet krassen

Op mijn vrije woensdag kreeg ik een telefoontje. Op het display verscheen een mij onbekend 06 nummer. Aan de lijn iemand die vroeg of hij contact had met opkoopservice boerderij.nl in Bemmel. Het bleek een collega van mijn werk te zijn die wat materiaal in de aanbieding had. Ze weten me inmiddels goed te vinden.

Natuurlijk had ik op voorhand al interesse. Voor de zekerheid ging ik donderdag even kijken en waar ik al bang voor was klopte. Het zou niet allemaal in mijn Ford Ka passen.

Vanochtend pakte ik daarom Inge’s auto (eigenlijk ook mijn auto, net als de Ka, maar ik rijd er eigenlijk nooit in). Die heeft meer laadvermogen.

Ook een grotere draaicirkel.

Om drie uur ‘s middags schoot me te binnen dat ik de spullen nog van de werkvloer moest oppikken voordat het magazijn gesloten zou worden. Ik reed Inge’s auto uit de parkeergarage en parkeerde bij de laad- en losruimte.

Daarna keerde ik weer terug naar het gebouw.

Even overwoog ik om de auto buiten te laten staan. Er waren al wat collega’s vertrokken om voor de files uit aan het weekend te beginnen en er was voldoende plaats om te parkeren.

Routinematig stuurde ik echter de parkeergarage in.

Even overwoog ik om de auto op een plek te parkeren waar wat meer ruimte was omdat ook hier al wat collega’s vertrokken waren.

Routinematig draaide ik echter met een kort bochtje naar mijn vaste plek.

De blauwe Audi die naast mijn vaste plek geparkeerd stond merkte als eerste dat ik de grotere draaicirkel niet goed had ingeschat. Zijn vaste chauffeur die toevalligerwijs net een sigaret stond te roken bij de ingang naar het trappenhuis had het als goede tweede door. Ikzelf was afgeleid door het piepende geluid in Inge’s auto die aangaf dat ik bezig was iets te raken.

Niet veel later was ik bezig om het schadeformulier in te vullen zodat de lichte lakschade aan het rechterportier van de Audi via mijn verzekering kan worden gerepareerd.

~ ~ ~

2 reacties op “Verandering van auto doet krassen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *