Schuilbroedplaats

Het uitbroeden van eieren en grootbrengen van jonge vogels is een zware taak. Al meerdere keren hebben we in onze tuin gezien dat vooral eksters een nest wisten leeg te roven dat heel even verlaten was.

Meestal kon dit gebeuren omdat het nest niet al te goed was afgeschermd. Maar zelfs bij een nest diep weggestopt in een conifeer of achter het bladerdek van een klimop waren de eieren in sommige gevallen niet veilig.

Dit jaar heeft een merel er daarom voor gekozen een nest te bouwen onder onze carport vlak bij de deur naar de schuur.

Niet echt een rustig plekje omdat we daar zeker nu met alle verbouw- en verhuisbedrijvigheid vaak moeten zijn. Maar blijkbaar wordt onze aanwezigheid als minder bedreigend ervaren dan de eksters die de omgeving onveilig maken. De merel blijft in ieder geval rustig zitten terwijl wij aan en aflopen met allerlei spullen die verhuisd of ingepakt moeten worden.

Nu maar hopen dat de eksters er geen lucht van krijgen.

~ ~ ~