De verkeerde trilogie

The Great and Secret Show. Het eerste en enige boek van Clive Barker dat ik ooit las. Ik heb het nog steeds. Net als de atlas.

Omdat ik het boek las tijdens een vakantie die in meerdere opzichten nogal gedenkwaardig was ben ik het zicht op de clou van het verhaal geleidelijk verloren. Verschillende keren ben ik daarom van plan geweest om het nog eens opnieuw te lezen. Maar ergens durfde ik het niet aan. Bang misschien dat er samen met het verhaal ook een hoop herinneringen naar boven zouden komen die me te veel zouden afleiden.

Het is er aldus nooit van gekomen. Wat ik wel gedaan heb is een ander boek van Clive Barker aanschaffen. Ik las ergens dat The Great and Secret Show het eerste deel van een trilogie was. Bij toeval stuitte ik rond diezelfde tijd op een boekenmarkt op Imajica. Zonder me goed te verdiepen liet ik me misleiden door de vermelding van The Great and Secret Show op de boekomslag en dacht dat ik het tweede deel van de trilogie in handen had.

Eenmaal thuis kwam ik erachter dat dit niet het geval was. Imajica is zelf weer een eerste deel van een trilogie1. Een echte veelschrijver blijkt Clive Barker te zijn. Teleurgesteld dat ik niet het vervolg van The Great and Secret Show gekocht had verdween Imajica in de kast om er pas naar aanleiding van onze verhuizing uit te komen.

Vandaag opende ik een willekeurige doos in de schuur en het was Imajica dat bovenop lag. Volgens de afspraak die ik met mezelf gemaakt heb ga ik dit boek de komende tijd lezen. Gezien het aantal pagina’s (880) en het formaat letter (klein) ben ik er wel even mee bezig.


Imajica is an epic beyond compare: vast in conception, obsessively detailed in execution, and apocalyptic in its resolution. At its heart lies the sensualist and master art forger, Gentle, whose life unravels when he encounters Judith Odell, whose powers to influence the destinies of men is vaster than she knows, and Pie ‘oh’ pah, an alien assassin who comes from a hidden dimension.
That dimension is one of five in the great system called Imajica. They are worlds that are utterly unlike our own, but are ruled, peopled, and haunted by species whose lives are intricately connected with ours. As Gentle, Judith, and Pie ‘oh’ pah travel the Imajica, they uncover a trail of crimes and intimate betrayals, leading them to a revelation so startling that it changes reality forever.

Imajica
Clive Barker
Uitgeverij Perennial
ISBN 9780060937263

~ ~ ~


  1. update 23 juni: Dat Imajica het eerste deel van een trilogie is klopt niet. Ik heb me hierin vergist. Vanwege de lengte wordt Imajica soms in twee delen uitgegeven maar het is dus geen trilogie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *