De verkeerde trilogie

The Great and Secret Show. Het eerste en enige boek van Clive Bark­er dat ik ooit las. Ik heb het nog steeds. Net als de atlas.

Omdat ik het boek las tij­dens een vakantie die in meerdere opzicht­en nogal gedenkwaardig was ben ik het zicht op de clou van het ver­haal gelei­delijk ver­loren. Ver­schil­lende keren ben ik daarom van plan geweest om het nog eens opnieuw te lezen. Maar ergens durfde ik het niet aan. Bang miss­chien dat er samen met het ver­haal ook een hoop herin­ner­in­gen naar boven zouden komen die me te veel zouden aflei­den.

Het is er aldus nooit van gekomen. Wat ik wel gedaan heb is een ander boek van Clive Bark­er aan­schaf­fen. Ik las ergens dat The Great and Secret Show het eerste deel van een trilo­gie was. Bij toe­val stuitte ik rond diezelfde tijd op een boeken­markt op Ima­ji­ca. Zon­der me goed te verdiepen liet ik me mis­lei­den door de ver­meld­ing van The Great and Secret Show op de boekom­slag en dacht dat ik het tweede deel van de trilo­gie in han­den had.

Een­maal thuis kwam ik erachter dat dit niet het geval was. Ima­ji­ca is zelf weer een eerste deel van een trilo­gie1. Een echte veelschri­jver blijkt Clive Bark­er te zijn. Teleurgesteld dat ik niet het ver­volg van The Great and Secret Show gekocht had verd­ween Ima­ji­ca in de kast om er pas naar aan­lei­d­ing van onze ver­huiz­ing uit te komen.

Van­daag opende ik een willekeurige doos in de schu­ur en het was Ima­ji­ca dat bovenop lag. Vol­gens de afspraak die ik met mezelf gemaakt heb ga ik dit boek de komende tijd lezen. Gezien het aan­tal pagina’s (880) en het for­maat let­ter (klein) ben ik er wel even mee bezig.


Ima­ji­ca is an epic beyond com­pare: vast in con­cep­tion, obses­sive­ly detailed in exe­cu­tion, and apoc­a­lyp­tic in its res­o­lu­tion. At its heart lies the sen­su­al­ist and mas­ter art forg­er, Gen­tle, whose life unrav­els when he encoun­ters Judith Odell, whose pow­ers to influ­ence the des­tinies of men is vaster than she knows, and Pie ‘oh’ pah, an alien assas­sin who comes from a hid­den dimen­sion.
That dimen­sion is one of five in the great sys­tem called Ima­ji­ca. They are worlds that are utter­ly unlike our own, but are ruled, peo­pled, and haunt­ed by species whose lives are intri­cate­ly con­nect­ed with ours. As Gen­tle, Judith, and Pie ‘oh’ pah trav­el the Ima­ji­ca, they uncov­er a trail of crimes and inti­mate betray­als, lead­ing them to a rev­e­la­tion so star­tling that it changes real­i­ty for­ev­er.

Ima­ji­ca
Clive Bark­er
Uit­gev­er­ij Peren­ni­al
ISBN 9780060937263

~ ~ ~


  1. update 23 juni: Dat Ima­ji­ca het eerste deel van een trilo­gie is klopt niet. Ik heb me hierin ver­gist. Van­wege de lengte wordt Ima­ji­ca soms in twee delen uit­gegeven maar het is dus geen trilo­gie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets