Experimenteren met Asides

Sinds kort volg ik het blog Scripting News van Dave Winer. Wat ik er leuk aan vind (behalve de onderwerpen waar hij over schrijft) is dat het eerder een doorlopende stroom van updates is in plaats van afgeronde, doordachte blogposts. De mogelijkheid tot reageren heeft hij uitgezet met de volgende onderbouwing:

Here I’ve set it up so there is no response mechanism. I want to learn to write that way. I hope to write a book at some point. And that is mostly an exercise in writing for yourself. There’s no engagement until you’re done. A book is like a freezer for ideas. Blogging is more like a dandelion spreading its seed in the wind.

Dit blijft door mijn hoofd spelen.

Momenteel lukt het me niet om te bloggen. Volgens mij heb ik niet zozeer een writer’s block maar eerder niet de rust (en de tijd) om lang bezig te zijn met iets fatsoenlijk op papier te krijgen. Misschien is het een idee om ook korte updates te posten die meer dienen om mijn hoofd leeg te krijgen en tegelijkertijd niet verloren gaan. En ik het schrijven blijf oefenen ook al is het dan in deze losse vorm.

Ik weet niet of het hiervoor geschikt is maar voor deze updates ga ik het berichttype Aside zoals dat met WordPress geleverd wordt gebruiken. In je blogpagina verschijnen ze zonder titel (althans, dit is het geval bij het huidige thema Themalia), maar als je op het linkicoontje aan het eind klikt om het individuele bericht te openen dan wordt de titel wel zichtbaar. Klik je op het paginasymbook aan het begin van de update dan krijg je alle Aside updates te zien.

De mogelijkheid tot reageren zet ik uit.

~ ~ ~