Home is where the heart is

Er stond een bericht op de voice­mail dat een bloem­stuk voor mij was bezorgd op ons oude adres. We zijn nu een maand gele­den ver­huisd en sinds­di­en ben ik slechts één keer terugge­weest. Dat was met een col­le­ga uit Roe­menië die het vorige huis wel eens wilde zien voor­dat we naar het nieuwe zouden gaan. Ik herk­ende de buurt en ik herk­ende het huis. Maar het voelde of ik er jaren gele­den ooit voor een korte tijd gewoond had. Alsof ik veel niet meer kon herin­neren omdat het zo lang gele­den was. Heel vreemd.

Deze avond belde ik aan bij de voordeur. Bin­nen stond alles propvol met spullen die het zicht ont­na­men op de kamer. Er hing een geur die ik niet kon thuis­bren­gen. Tien minuten lat­er stond ik weer buiten en liep met het bloem­stuk plus nog wat post­stukken door de straat waar we meer dan vijf­tien jaar had­den gewoond. Het begon te miez­eren. Bij de auto keek ik een laat­ste keer rond. Daar­na reed ik snel naar huis.

~ ~ ~

Tags

(all tags)

Tweets