Thank god it’s raining!

In huis staan de meeste spullen op hun plek voor wat betreft woonkamer, keuken en slaapkamer. Maar het gaat nog wel wat tijd kosten voordat het kantoor van Inge en mijn werkkamer helemaal op orde zijn. Die tijd gaat momenteel verloren aan het dagelijks sproeien van het nieuw aangelegde gazon. De graszoden moeten flink natgehouden worden zodat de wortels kunnen aanslaan op de klei. En natuurlijk is er geen spat regen gevallen sinds die graszoden er liggen. Omdat we geen sproeiinstallatie hebben betekent dit dat we iedere avond vanaf een uur of zeven tot tegen middernacht bezig zijn om de sproeiers regelmatig te verzetten. Natuurlijk doen we dit wel met grondwater en niet met water uit de kraan. De rest van de tijd gaat ‘verloren’ aan het verwijderen van onkruid dat welig tiert door al het water ‘s avonds en overdag volop zon.

Nu het deze ochtend eindelijk eens lekker regent (en gisteravond ook lichtjes) kunnen we ons voor de verandering eens richten op onze werkkamers. Misschien blijft er zelfs wat tijd vrij om te lezen. Komt er ook nog te weinig van.

~ ~ ~