De helft van de helft

Ik schreef dan wel ‘Misschien blijft er zelfs wat tijd vrij om te lezen. Komt er ook nog te weinig van.‘, toch valt dat alleszins mee. Ja, het bijblijven met De Groene Amsterdammer gaat me nog niet helemaal goed af, maar stiekem heb ik al meer dan 200 bladzijdes gelezen in Imajica van Clive Barker. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het geen eerste deel van een andere trilogie is zoals ik onlangs abusievelijk vermeldde (en ik heb dat netjes aangepast). Wel is het een redelijk dik boek dat daarom ook vaak uitgegeven wordt in twee losse delen: Book 1 – The Fifth Dominion en Book 2 – The Reconciliation.
Omdat ik eindelijk begonnen ben met het uitpakken van de eerste dozen met boeken die op mijn werkkamer komen krijg ik vanzelf weer de kriebels om vanalles door elkaar te gaan lezen. Voorlopig wil ik daar nog niet aan. Tenslotte heb ik met mezelf afgesproken dat alle boeken in mijn verzameling zomaar een plaatsje in de boekenkast krijgen. Daarvoor is het hier (binnen) te klein. Als compromis heb ik besloten om van Imajica eerst Book 1 te lezen en daarna iets anders voordat ik verder ga met Book 2.
Natuurlijk kan het ook zo gaan dat Book 1 eindigt met een cliffhanger van jewelste en ik het niet kan laten om meteen Book 2 open te slaan. Tenslotte zitten die bij mij samen in één kaft opgesloten.
~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *