Zomervakantiewerk

Onze zomervakantie is begonnen. Twee weken die we voornamelijk rondom huis zullen doorbrengen. Voornaamste reden: we zijn zo blij dat de verbouwing grotendeels achter de rug is, dat we nu volop van onze nieuwe stek willen genieten. Daarnaast is het geld op, wat ook enkele reisbeperkingen met zich meebrengt.
Dus wat heb ik zoal gedaan vandaag? ‘s Ochtends was het zoeken naar een inzamelpunt waar we het opgezamelde oud papier en plastic kunnen inleveren. Al verscheidene twee keer werden de dozen vol papier die we aan de weg hadden gezet niet opgehaald. Een telefoontje naar de gemeente leerde dat het aan onze weg niet rendabel is om het op te halen. Maar niet getreurd, we kunnen het ook gewoon tijdens een regulier ophaaldag ergens dichtbij in een wijk neerzetten waar ze wel langskomen. Dat vond ik maar een vreemd voorstel.
En het plastic wat we in zakken verzamelen wordt ook niet opgehaald. Wel wat we los in de groene container stoppen. Maar die zit al een tijdje barstensvol.
Gelukkig hadden we de afvalwijzer nog waar we de dichtsbijzijnde locatie vonden op het industrieterrein een stukje verderop. Daar was alles niet zo overzichtelijk geregeld als in Arnhem-Zuid maar ik kon de lading wel kwijt zonder er extra voor te moeten betalen.
In de namiddag ben ik aan de slag gegaan met het opruimen en kloven van de grote stapel hout die achter in de tuin ligt. Ooit moet hier een kleine hindernisbaan verrijzen. Nu dient het vooral als opslagplaats voor allerlei tuinafval wat we denken later nog te kunnen gebruiken.
Later is nu aangebroken en dat betekent beetje bij beetje uitzoeken wat er zoal ligt en of we het echt denken nodig te hebben. Zo ja, dan moeten we er een nieuwe bestemming voor zien te vinden. Het zaaghout wat achter ligt zal eerst in kleinere stukken gekloofd moeten worden en kan dan in het houthok gestapeld worden. Helaas ligt dat weer vol met ander afvalhout dat uit het huis afkomstig is wat ook weer eerst uitgezocht moet worden. Zo blijven we voorlopig nog wel even bezig.
‘s Avonds kwam de aannemer langs om af te stemmen wanneer de laatste werkzaamheden aan huis gedaan worden. Her en der zijn er nog wat losse eindjes en die willen we eigenlijk wel voor het eind van de zomer weggewerkt hebben. Ook hebben we gesproken over het dichtmaken van het achterste gedeelte van de schuur. Hierdoor krijgen we extra ruimte om allerlei spullen die nu nog in de opslag staan op ons gemak uit te zoeken. Liefst zien we dit nog voor de winter gerealiseerd.
Wanneer dat gedaan is zijn we voorlopig klaar.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *