Buitenleven

Het is een heel ander leven sinds we verhuisd zijn. Een groot deel van de tijd brengen we buiten door. Veel meer dan we voorheen deden. Bij ons vorige huis hadden we al snel na de middag de schaduw achter in de tuin waardoor het flink afkoelde. Lekker op een extreem hete dag, maar meestal niet fijn om bijvoorbeeld ‘s avonds buiten te eten.
Dat is nu heel anders. We hebben de plekjes voor het uitzoeken. Tegen het huis aan hebben we een groot overdekt terras dat na de middag langzaam zonverwarmd wordt. Gaat het regenen dan kunnen we gewoon blijven zitten. Willen we van de zon genieten dan zijn er twee terrasjes om uit te kiezen. Eentje vlak bij de vijvers en een ander achter tussen de bomen waar de wind voor verkoeling kan zorgen.
Maar natuurlijk zijn we vooral veel buiten omdat er zoveel te doen is rondom het huis. De tuin vergt veel onderhoud en daar hebben we onze handen vol aan. Zeker in deze beginfase waar alles goed bijgehouden moet worden. Het onkruid heeft overal vrij spel omdat in de nieuwe borders er nog geen bodembedekkers groeien. En het gazon groeit zo hard dat twee keer maaien per week noodzakelijk is.
Verder hebben we in de schuur een hoop spullen opgeslagen die we eerst moeten uitzoeken voordat we weten wat er mee kan gebeuren. Dat is er voor de verhuizing ondanks alle goede bedoelingen niet meer van gekomen. Ook hebben we dan nog de kippen en de vissen die aandacht nodig hebben. Van de kippen is het oude onderkomen afgebroken en komt er deze vakantie een nieuwe hok met ren. De vissen hebben een mooie grote vijver gekregen alleen ontbreekt er nu nog een handige ‘overkapping’ tegen de reigers. Daar gaan we binnenkort met de timmerman over brainstormen of hij niet iets slims kan bedenken.
Ook vandaag was het weer zo’n dag die van de vroege ochtend tot de late avond in het teken stond van buiten bezig zijn. Lekker op ons gemak, want het is tenslotte vakantie.
~ ~ ~

2 reacties op “Buitenleven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *