Prachtig

Na twee keer tevergeefs thuis te zijn gebleven zou vandaag dan toch echt (Zeker weten? Ja, echt!) de houtkachel geleverd worden. Voor of na de middag? Tussen twee en drie uur (Zeker weten? Ja, echt!) om precies te zijn. Voor de zekerheid nam ik de hele dag vrij.
Tegen vijf uur toch maar even het vervoersbedrijf gebeld. Er was wat tussen gekomen en de chauffeur was nu (Zeker weten? Ja, echt!) onderweg naar ons. Maximaal drie kwartiertjes (Zeker we-, och laat ook maar.) moesten we nog geduld hebben.
Stipt om zeven uur ‘s avonds stond er dan eindelijk een bestelbus achter op het erf. In de laadruimte netjes op een pallet een kachel van 150 kg, maar helaas geen palletwagen of zelfs een laadbak die naar beneden kon. Ook geen bijrijder om te helpen. Wel lastig want de chauffeur was pas geopereerd aan zijn linkerarm en kon dus niet al te zwaar tillen.
Het is ons (mij) gelukt om met veel kunst en vliegwerk het lompe gevaarte via een grote houten plaat uit de bus te schuiven recht op een karretje waarmee we (ik) de kachel tegen de schuine helling van het terras op konden duwen en tijdelijk bij de schuifdeuren konden parkeren. Zaterdag komt de aannemer ‘m installeren.
Hijgend stonden we van onze (mijn) inspanning bij te komen.
Prachtig woont u hier.
Dank u. En zeg gerust je of jij.
Hoort dit bij Arnhem of Nijmegen?
Geen van beiden. Bij Bemmel.
Ah, zo. Ik heb zelf ook twee jaar in Enschede gewoond. Prachtige provincie, Twente.
Dit is Gelderland.
Daarvoor heb ik jaren in Amsterdam gewoond. Was ik taxichauffeur. Altijd lachen. Net André van Duin. Prachtig. Toen moest ik scheiden en ben terug naar Turkije gegaan. Maar niet lang. Ik ben opnieuw getrouwd met een pracht van een vrouw in een huurhuis. In Enschede dus. Prachtige provincie, Twente.
Ja.
Toen hoorden we dat de huizen in Duitsland veel goedkoper zijn. Meteen een huis gekocht net over de grens. Voor hondervijftigduizend! Prachtig land, Duitsland.
Ook ja.
Maar ik mis het wel, Twente. Ben blij dat ik af en toe een keer terug kan.
Ik ook.
Maar ik moet er weer vandoor. Geniet ervan! Het is hier…
…prachtig.
Ja, inderdaad.
~ ~ ~

4 reacties op “Prachtig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *