Rondje harde wind

Nee, dit is geen deel 8 in de serie zwart wit foto’s uit mijn dagelijks leven. De opdracht op facebook was om het zeven dagen op rij vol te houden, en die reeks zit erop. Maar ja, dat is op facebook. Hier kan ik gewoon doorgaan als ik daar zin in heb.
Vandaag (en morgen ook) heb ik een dagje vrij en tegen de avond besloot ik om te gaan hardlopen in plaats van survivalrun training. Over tien dagen staat de Montferlandrun al op de agenda en het leek me verstandiger iets aan mijn loopconditie te doen. Zo vaak ben ik tenslotte de laatste weken niet meer geweest. Ik mag er dan goede redenen voor hebben, dat betekent niet dat ik daardoor goed aan de start zal verschijnen. Laat staan de run een beetje fatsoenlijk weet uit te lopen.
Op een sukkeldrafje liep ik naar de plek waar ik allereerst gewend ben een korte warming-up uit te voeren. Er stond een strakke wind waarvan ik (achteraf verkeerd) dacht dat die haaks op de route stond die ik wilde lopen. Voortvarend legde ik de eerste vijf kilometer af. Omdat het lekker ging plakte ik er nog een halve kilometer bij aan. Toen draaide ik me om.
Plots had ik de wind vol in het gezicht. Het leek of ik niet meer vooruit kwam. Ik wilde wel harder, en deed daar ook echt mijn best voor, maar het had weinig effect. Mijn looptempo zakte zienderogen. Het was dat ik de kilometers met wind in de rug zo snel had gelopen want anders was mijn gemiddelde tempo dramatisch geweest. Nu viel het uiteindelijk nog wel mee. Volgens de hardloop app was het zelfs de snelste 10 km tot nu toe. Dit heeft echter meer te maken met het feit dat ik afgelopen zomer alle resultaten gewist heb.
Dan nog even over de foto. Die heb ik onderweg gemaakt bij het keerpunt. Daar waar de wind vrij spel had om aan kracht te winnen doordat er geen enkele belemmering was boven de uitgestrekte kale kleigrond. Ik mocht me daarbij gelukkig prijzen dat het plakkerige klei was en geen droge zandvlakte want dan zou ik tevens gezandstraald zijn geworden.
Al met al heb ik ondanks de harde wind op de terugweg lekker gelopen. Ik zag het als een goede oefening die te vergelijken is met de stukken heuvelopwaarts die we in ‘s Heerenberg en omstreken kunnen verwachten. Elk nadeel heeft z’n voordeel.
Nog tien dagen dus. Met enkele loopjes in het verschiet moet het te doen zijn.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *