Inpakavond

De kado’s moesten nog worden ingepakt. We hadden wel alles ruim op tijd in huis, maar het inpakken was er nog niet van gekomen. Daarna moesten de gedichten geschreven worden. Het was maar goed dat ik een aantal uur eerder naar huis was gegaan. Precies op tijd arriveerden we goed bepakt en gezakt bij de locatie waar pakjesavond zou plaatsvinden.
Eenmaal weer thuis kon ik m’n koffer gaan inpakken. Die heb ik morgen nodig voor een nieuw tripje naar Cluj, Roemenië. De laatste van het jaar. Het begint al een klein beetje als een routine aan te voelen. Hoe zal dat wel niet zijn volgend jaar rond dit tijdstip. Dan heb ik er volgens planning een stuk of acht tot tien retourvluchten naar dezelfde bestemming op zitten.
Wat deze keer wel afwijkt is dat het inclusief het weekend is. Tot nu toe was het altijd een midweeks verblijf. Plannen heb ik nog niet niet. Hoewel, de zaterdag blijf ik waarschijnlijk uitslapen. De vrijdagavond wordt namelijk afgesloten met een bezoek aan het eindejaarsfeest wat in Cluj een behoorlijk dingetje is.
Hier geen speeches of andere onderdelen die gedeeltelijk werkgerelateerd zijn. Nee, het draait slechts om één ding: feesten tot je erbij neervalt. Tot vroeg in de ochtend gaat het door. De traditie is dat men liefst gekostumeerd verschijnt. Ergens rond middernacht wordt er een prijs uitgereikt aan degene die zich het mooist of meest bijzonder heeft uitgedost.
Al jaren schijnt deze prijs gewonnen te worden door dezelfde persoon. Een hele prestatie als men bedenkt dat er op de campus in Cluj rond de tweeduizend personen werken. Dat kan geen toeval meer zijn.
Dit jaar is het thema Superhelden. Ik heb nog geen idee hoe ik mezelf ga inpakken.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *