Feestje


Vrijdag was vandaag een belangrijke dag voor ons. Ik was onder andere in Cluj voor de zogenaamde ‘site review’. Dit betekent dat hoger management de locatie bezoekt en een update krijgt over de plannen voor de komende jaren. Ook Business Systems waarvoor ik werkzaam ben zou aan de beurt komen.
De afgelopen tijd hadden we er een hoop tijd ingestoken en nu was het dan bijna zover.
Maar voor de meeste medewerkers op de Emerson campus in Cluj was het om geheel andere redenen een minstens even zo belangrijke dag. Deze vrijdagavond stond het eindejaarsfeest gepland. En in Cluj is dat niet zomaar een feestje. Hier wordt nog steeds flink uitgepakt vergeleken met de veelal meer formele bijeenkomst die wij in Ede gewend zijn. Niks geen presentaties of anderszins werkgerelateerde activiteiten. Alles draait om één ding: feesten tot je erbij neer valt.
Ook voor mij lag er een entreekaartje klaar plus de benodigde consumptiebonnen. Het zou de eerste keer zijn dat ik het mocht meemaken. Inmiddels had ik al heel wat verhalen gehoord van hoe wild het er soms aan toe kon gaan. En met meer dan duizend veelal jonge bezoekers leek me dat niet meer dan normaal. Maar of ik er nu zelf zoveel te zoeken had?
Lang twijfelde ik of ik er naar toe zou gaan. Zeker op het eind van de werkdag toen de site review voor ons nogal met een anti-climax was geëindigd1 had ik alleen maar zin om op m’n hotelkamer vroeg naar bed te gaan.
Ik liet me echter overhalen. Om kwart over negen stond de taxi voor het hotel en zaterdagochtend verliet ik het feest rond 5 uur in de ochtend met piepende oren en een stuk in mijn kraag. Maar ik had het voor geen geld willen missen. Alle verhalen die ik gehoord had bleken waar te zijn.
Volgend jaar ben ik weer van de partij. Wie weet doe ik dan ook wel mee aan de wedstrijd wie zich het mooist of origineelst verkleed had.


~ ~ ~


  1. Eerst werd de presentatie verschoven, toen ingekort, en nog later uit het programma gehaald, om op het eind van de dag toch weer op de agenda te verschijnen, maar toen werd de update niet meer door ons verzorgd maar door een van de aanwezigen in de groep omdat wij alweer in andere meetings zaten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *