Voorspoed

Het begon met mijn nieuwe brillenglazen. Pas toen ik ze besteld, ontvangen en betaald had kwam ik erachter dat mijn verzekering alleen een vergoeding uitkeert indien ik naar de bij hun aangesloten opticien was gegaan. Niet veel later reed Inge met haar auto tegen een andere auto aan waarbij gelukkig de schade alleen materieel was. Wel spijtig dat we net onze all-risk hadden opgezegd.

Een volgende teleurstelling was de vochtschade die we ontdekten bij een hoop spullen die we tijdelijk op de zolderschuur hadden opgeslagen. Ook sommige delen van de schuur zelf vertoonden tekenen van lichte lekkage. Dat betekent dat we eerder dan gepland een begin moeten maken met het verder laten afbouwen van de schuur. Iets wat we gezien de uitgaven van dit jaar die we al gemaakt hadden liever naar eind volgend jaar hadden uitgesteld.

Toen stond plots in het kastje onder de wasbak in de keuken een laagje water. Ook in het stopcontact zonder dat dit voor kortsluiting had gezorgd. De stop was er tijdig uitgeknald. De monteur van de kraan die kwam kijken gaf aan dat het niet aan de kraan zelf lag, maar aan hoe de loodgieter alle verschillende leidingen op elkaar had aangesloten. Erg kundig, dat moest gezegd worden. Alleen had er wat hoogteverschil tussen twee aansluitingen moeten zitten om overloop te voorkomen. Dat kon hij niet verhelpen, dus de voorrijdkosten waren we kwijt zonder dat we iets opgeschoten waren.

Vanmiddag leek het of ook de nieuwe wasmachine het ging begeven. Maar het bleef bij veel kabaal tijdens het centrifugeren. Een tweede keer ging alles weer op de vertrouwde manier. Misschien dat de spreuk in het gelukskoekje dat ik met tweede kerstdag in mijn dessert tegenkwam eindelijk begint te werken. Jammer alleen dat het van korte duur zal zijn:

Dit jaar zal u veel voorspoed brengen.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *