Impeachment (7+)

Na een lange reis en veel avonturen arriveert de Reuzenperzik in de Verenigde Staten. Op het dak van een wolkenkrabber nog wel. James en zijn vrienden stappen uit in de volle overtuiging dat zij vriendelijk welkom worden geheten in het land van de onbegrensde mogelijkheden na hun doorstane ontberingen.

Hoe anders is de realiteit. Ze hebben de pech om juist Trump Tower als hun landingsplaats te kiezen. Daar worden ze opgewacht door een man die voor de oplettende toeschouwer de huidige president in hoogst eigen persoon blijkt te zijn. Met angst en beven ziet hij deze reuzenperzik, this big peach! als acute dreiging die zijn leventje overhoop kan gooien. In een laatste wanhoopsdaad beschuldigt hij de nieuwkomers van terrorisme, maar de reuzenperzik grijpt in voordat de zaken gierend uit de hand lopen.

Het duurt dan ook niet lang voordat de president van het toneel is verdwenen. De impeachment heeft zijn werk gedaan. Een jongetje op de eerste rij neemt de honneurs tijdelijk waar als burgemeester en het gevaar is weer voor even geweken.

Onze oudste kleinzoon zit gefascineerd op het puntje van zijn stoel de voorstelling te volgen. “Snap je het een beetje?”, fluister ik zachtjes. “Nee”, vertrouwt hij me toe, “ik begrijp echt niet hoe die zijderups zo’n lang touw uit zijn mond kan spinnen.”

~ ~ ~
We bezochten De Reuzenperzik (naar het boek van Roald Dahl) in de Stadsschouwburg van Nijmegen, uitgevoerd door Matzer Theaterproducties. De doelgroep was kinderen vanaf 7 jaar (vandaar dat we er met onze kleinkinderen zaten), maar er was voor volwassenen ook volop te genieten. Dus ga dat zien met de hele familie!

Hier vind je de speellijst.
Credits:
Tekst: Roald Dahl
Bewerking en regie: Madeleine Matzer
Spel: Marijn Klaver, Stijn Westenend, Margo Verhoeven, Jasper Boeke/Niels Gooijer
Muziek: Helge Slikker
Decorontwerp: Sanne Danz
Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen, Marieke Hendriks
Lichtontwerp: Catharina Scholten
Techniek: Casper Vriens, Marianne van Andel, Christian Verschuuren
Illustratie: Quentin Blake

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *