Rondje met de wind mee

In het kader van Ga voor kort om niet stil te vallen, vertrok ik vanmiddag voor een rondje hardlopen van minimaal vijf kilometer. Ik had er bewust voor gekozen om wat later op de dag te gaan zodat de ergste kou geweken zou zijn. Het was ijdele hoop. Een snijdende wind benam me zowat de adem toen ik vanuit de betrekkelijke luwte achter het huis naar de straat liep.

Als ik lekker in m’n vel zit kies ik altijd eerst wind tegen. Je kunt het maar gehad hebben. Tegen de tijd dat ik moe begin te worden draai ik om en laat me dan met wat steun in de rug lekker naar huis blazen. Maar ik zit niet lekker in m’n vel dus kiest de wind voor mij en voert me twee kilometer op haar vleugels mee voordat ik me realiseer dat ik ook nog terug moet.

Bij de eerste de beste gelegenheid neem ik een afslag richting de Linge. Het is een fietspad dwars door het open landschap zonder enige beschutting van bomen of huizen. De wind heeft vrij spel en profiteert daar uitbundig van. Voor het gevoel lijk ik bijna niet meer vooruit te komen. Tevens voelt het ook nog eens of ik ter plekke vastvries aan het gebarsten asfalt dat wit is uitgeslagen.

Bij de Linge aangekomen blaast de wind me opnieuw de verkeerde richting op. Ik heb niet de kracht om tegen de wind in de korste weg naar huis te kiezen. Pas een stuk verder weet ik me tussen de kassen en uit de wind te manoeuvreren. Hier lukt het me ietwat op adem te komen en zonder helemaal stil te vallen de vijf kilometer uit te lopen. Het is m’n derde korte run in één week.

Onderweg naar huis, want ik ben wat afgedwaald van mijn oorspronkelijke route die ik in gedachten heb, loop ik langs de plas die ook vanuit ons aan de overkant van de weg te zien is. Ondanks alle voorspellingen van de Russische beer die onderweg is en de Elfstedenkoorts die alweer stiekem de kop op steekt, is er geen laagje ijs te bekennen. Tenminste aan deze zijde waar de wind het water voortdurend in beweging houdt.

Dichter bij huis is er wel ijsgroei zichtbaar. Nog niet echt dik maar met enkele nachtjes vorst kan ik me voorstellen dat er eind van de week geschaatst kan worden. Misschien dat ik dan een andere invulling kan geven aan Ga voor kort. Moet ik wel ergens een paar schaatsen op de kop zien te tikken.

~ ~ ~

2 reacties op “Rondje met de wind mee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *