Sneeuw in de morgen

Het miezerde toen we gisteravond om half twaalf uit het vliegtuig stapten in Cluj. Een half uurtje later keek ik uit het raam van mijn hotelkamer. Zo te zien was het nu droog. Aan een heldere hemel kon ik de maan duidelijk zien. Zou het gaan vriezen? De temperatuur binnen was in ieder geval weer hoog opgeschroefd. Ik besloot toch maar om het raam op een kier te zetten nadat ik de verwarming had uitgezet.

Vanochtend werd ik vroeg wakker van een vuilniswagen die bezig was de containers achter het hotel te legen. Een koude windvlaag deed de gordijnen bollen. Binnen was het nu aangenaam fris. Omdat ik nog even wilde slapen en het straatrumoer buiten wilde houden stond ik op om het raam dicht te doen. In de eerste ochtendschemering zag alles er vredig uit.

Pas toen ik later voor een tweede keer ontwaakte en de gordijnen open deed realiseerde ik me dat het vannacht gesneeuwd had. Een mooie verrassing.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *