Sneeuw in de morgen

Het miez­erde toen we gis­ter­avond om half twaalf uit het vlieg­tu­ig stapten in Cluj. Een half uurt­je lat­er keek ik uit het raam van mijn hotelka­mer. Zo te zien was het nu droog. Aan een heldere hemel kon ik de maan duidelijk zien. Zou het gaan vriezen? De tem­per­atu­ur bin­nen was in ieder geval weer hoog opgeschroefd. Ik besloot toch maar om het raam op een kier te zetten nadat ik de ver­warm­ing had uit­gezet.

Vanocht­end werd ik vroeg wakker van een vuil­niswa­gen die bezig was de con­tain­ers achter het hotel te leg­en. Een koude wind­vlaag deed de gordi­j­nen bollen. Bin­nen was het nu aan­ge­naam fris. Omdat ik nog even wilde slapen en het straa­tru­mo­er buiten wilde houden stond ik op om het raam dicht te doen. In de eerste ocht­end­schemer­ing zag alles er vredig uit.

Pas toen ik lat­er voor een tweede keer ont­waak­te en de gordi­j­nen open deed realiseerde ik me dat het van­nacht ges­neeuwd had. Een mooie ver­rass­ing.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets