18 – 23,02 km (dag 4)

Sinds ik op zondag met dit experiment begonnen ben om iedere dag te gaan joggen ontwaar ik een stijgende lijn. Niet zoals je zult denken dat ik harder ga lopen of meer conditie opbouw. Nee, de stijgende lijn heeft vreemd genoeg te maken met mijn lichaamsgewicht:

maandag – 70,1 kg
dinsdag – 70,5 kg
woensdag – 71,0 kg

Wat is hier aan de hand?

Vooralsnog heb ik geen flauw idee. De weegschaal kan kapot zijn. Misschien eet ik de afgelopen dagen onbewust veel te veel omdat ik denk dat het er toch wel weer afgelopen wordt. Of zou het joggen een verstoppingseffect hebben?

Nu is het niet alarmerend. Tenslotte ben ik niet gaan rennen om af te vallen. Alleen als het in dit tempo doorgaat dan passeer ik over een kleine drie weken al de 80 kg grens. Dat is dan weer overdreven.

Verder ging het vandaag redelijk. De temperatuur was wat mij betreft een stuk aangenamer en de zon hield zich de meeste tijd verscholen achter de wolken. Wat ik wel merkte was een moeheid in mijn benen die ik er niet kon uitlopen. Na vijf kilometer hield ik het dan ook voor gezien.

Het was tevens de eerste keer dat ik weer eens met een armband liep waar mijn iPhone in kan. Een aantal jaar geleden ben ik overgestapt op een gps sporthorloge en dat is me altijd goed bevallen. Maar hier in het buitengebied loop ik vaak in mijn eentje door de wijde omgeving te rennen zonder dat ik iemand kan bellen in het geval er iets zou zijn. Of dat Inge mij zou kunnen bellen.

Dus toch maar weer zo’n drager aangeschaft want de oude die ik gevonden had was te klein voor de iPhone die ik momenteel heb. Ik kan nu voortaan ook foto’s onderweg maken. Wat ik natuurlijk vergeten was, vandaar een kiekje op ‘t eind toen ik bijna weer thuis was. Ietsjes verderop aan de rechterkant.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *