30,53 – 37,54 (dag 6)

Een run om snel te vergeten. Het was veel te warm. En natuurlijk liep ik juist in de eerste kilometers best wel lekker en daardoor iets te ver door in mijn enthousiasme. Na 3,5 kilometer was het echter gedaan met het lekkere lopen. Het was alsof alle energie die nog in mij zat na een dag hard werken op kantoor in één keer verdwenen was. Er zat niets anders op dan regelmatig een stuk te wandelen afgewisseld met wat lusteloos rennen. Ik was blij dat het er op zat.

Wat zou het betekenen? Dat het dagelijks rennen z’n tol begint te eisen? Maar zo veel / zo hard ren ik nog niet. Ik bedoel, als ik iedere dag naar het station in Elst zou moeten fietsen dan lijkt me toch ook niet dat ik na zes dagen al moet afhaken. Of is dat te makkelijk geredeneerd? Hoe weet ik zo zeker dat ik zonder problemen iedere dag naar het station kan fietsen terwijl ik dat al jaren niet meer heb gedaan (iedere dag fietsen dus)? Soms vergeet ik dat ik ouder word en niet jonger. Dat zal z’n effect hebben op fysieke gesteldheid en conditie indien ik daar niet voldoende aandacht aan besteed.

Tot aan de verhuizing/verbouwing begin vorig jaar ging het allemaal redelijk lichamelijk gezien. Op z’n tijd een blessure veroorzaakt door de survivalrun maar dat was het wel. Maar daarna is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan. Weliswaar kende ik korte periodes waarin het sporten naar omstandigheden goed ging, maar te vaak kwam er een blessure of ander ongemak tussendoor die het ritme verstoorde. Dat in combinatie met het vaker moeten reizen vanaf november vorig jaar heeft me helemaal uit het ritme gehaald tot aan het punt dat ik meer niet dan wel ging sporten.

Eigenlijk mag het dus een wonder heten dat ik tot nu toe ongeschonden en zonder al te veel problemen door de eerste week heen schijn te komen. Laat ik daarom niet klagen en gewoon genieten van het feit dat ik weer dagelijks aan sport doe (en er dagelijks over blog).

En voor degenen die benieuwd zijn naar mijn gewicht van de dag => 70,5 kg. Ineens gaat het weer naar beneden zonder dat ik daarvoor een oorzaak kan bedenken anders dat onze weegschaal misschien aan vervanging toe is.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *