Iedere dag bloggen?

Ja, ik ben deze avond gaan hardlopen. Met m’n nieuwe draadloze headsetje op, dat inderdaad vandaag netjes bezorgd werd, heb ik kort na een fikse regenbui aan mijn verplichting voldaan. Zonder dat het als een ‘moetje’ aanvoelt overigens. Ik had er echt zin in.

Het bewijs kun je hier vinden. En sla de link meteen op onder je favorieten, want op deze plek ga ik er niet meer iedere dag over bloggen. Natuurlijk zal het onderwerp regelmatig terug komen maar hier op mijn site wil ik ook andere zaken de revue laten passeren voor de broodnodige afwisseling.

Of dat iedere dag gaat gebeuren is weer een andere vraag. Ik bedoel natuurlijk het iedere dag bloggen, niet joggen. Wie de moeite neemt om de linkjes te volgen die ik onder mijn blogposts plaats, zal gemerkt hebben dat een aantal jaar geleden rond deze tijd ik midden in een blogserie zat naar aanleiding van het boek Zen Habits door Leo Babauta.

Dat boek neemt je aan de hand wanneer je probeert een nieuwe gewoonte aan te leren. Via kleine hoofdstukjes die je dagelijks moet doornemen wordt je stapje voor stapje aan de hand meegenomen om je poging tot positieve verandering meer kans van slagen te geven.

Eén van de grondregels is dat je jezelf moet beperken tot slechts één enkele nieuwe gewoonte per keer. Pas als deze opgenomen is in je dagelijkse routine kan je aan een volgende nieuwe gewoonte gaan denken.

Dus op deze wijze bekeken is het nog te vroeg om naast het dagelijks joggen ook weer te beginnen met dagelijks bloggen. Het zij me vergeven.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *