Tien op een rij

In september loop ik weer eens mee in de Bridge to Bridge run door Arnhem. Voor de volle 10 Engelse Mijl (oftewel 16 Nederlandse Kilometers). Om mijn basisconditie wat op peil te brengen ben ik daarom begonnen om vaker in de week te gaan hardlopen. Dat gaat met horten en stoten.

De ene week lukt het me om minimaal vijf keer te gaan terwijl ik er in een andere week slechts één keer of helemaal niet aan toe kom.

Gelukkig worden die weken waar het me niet lukt steeds meer een uitzondering. En nu, tijdens mijn vakantie zou het helemaal geen probleem moet zijn. Daarom besloot ik om op 1 augustus mee te doen aan de 10 days challenge van Runkeeper. Vanwege hun 10-jarig bestaan dagen ze de gebruikers van hun app uit om 10 dagen op een rij een bepaalde sportieve activiteit te verrichten. Dat kan dus vanalles zijn zolang het maar vast te leggen valt via hun app.

Zelf beperkte ik me tot hardlopen. Ik ben in de afgelopen 10 dagen ook een paar keer gaan fietsen om enkele nieuwe hardlooproutes in de buurt te verkennen maar die heb ik later weer verwijderd. Gisteravond liep ik als afsluiting een rondje van 5,75 kilometer en kreeg de volgende popup in de Runkeeper app te zien:

Het is eerder dat ik mezelf weer jong voel door het dagelijks hardlopen. Aan taart had ik niet gedacht maar die had Inge toevallig in huis gehaald (appeltaart, jummie) dus ik kon de uitdaging in stijl afsluiten.

En morgen? Dan is het plan om gewoon te gaan lopen. Ik heb de smaak weer te pakken. Maar goed ook, want tenslotte is het nog een maandje voordat het startsein klinkt van de Bridge to Bridge.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *