Lam op de BBQ

Er is dus1 nog maar één kip over.

Sindsdien is er veel tijd verstreken.

Nu lopen er twee mannen op ons erf, eigenlijk jongemannen vanuit mijn leeftijdsperspectief bekeken, die bezig zijn aan het kippenhok een kippenren te bouwen. Van stevig gaas. Dat zal ze leren, die kippendieven!

Het is bloedheet. Om het halfuur serveren we daarom koude frisdrank of een andere verfrissing. Na twee rondjes komen de verhalen los. Een van de mannen heeft ergens in het Hoge Noorden gewoond. Van Nederland welteverstaan. Daar had hij ook kippen. En een barbecue.

Vandaar dat hij eerst dacht/zei dat wij zelf waarschijnlijk de kippen hadden opgegeten. Had hij zelf ook gedaan. Maar nee dus. Bij ons zijn ze echt verdwenen2 Oh. Ja, dan snapt hij wel dat we een kippenren nodig hebben.

Probleem was dat toen de kippen op waren de meeste gasten (want hij had een groot feest georganiseerd) nog steeds honger hadden. Hoe dat afliep zouden we pas te weten komen bij het volgende rondje frisdrank. Water in zijn geval want de sterke drank (die wij niet serveerden) had hij afgezworen. Binnenkort werd hij vader. Dus.

Een maat van hem had een brommer, zo vervolgt hij later. Hij achterop en zo reden ze rond in de buurt op zoek naar iets eetbaars. Al snel zagen ze in een wei een lammetje staan.

Zonder veel moeite wisten ze het beestje te vangen en reden ze terug naar het feest waar ook veel kinderen waren. Die mochten met het lammetje spelen terwijl hij zijn verzameling messen bij elkaar zocht. Ooit was hij namelijk slager geweest.

Bij de gedachte aan het feestmaal dat volgde dwalen zijn ogen af naar een weiland verderop. Enkele Shetland pony’s liggen lamgeslagen door de hitte in het dorre gras.

~ ~ ~


  1. Normaal gesproken leg ik dan een link van in dit geval het woord ‘dus’ naar een blogpost waar ik uitleg waarom we nog maar één kip hebben, maar vandaag ben ik te lui om die blogpost op te zoeken. Misschien dat ik het later een keertje doe. Als ik zijn heb. 

  2. Zie de blogposts waarin ik dat beschrijf. Link volgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *