Reiger in het zonnetje

Wij wonen aan de Linge. Ons dagelijkse uitzicht bestaat daarom voor­namelijk uit aller­lei soorten water­vo­gels die na het dob­beren ook regel­matig een bezoek­je aan onze voor­tu­in bren­gen. Daar schar­re­len ze waarschi­jn­lijk rond op zoek naar voed­sel.

Een uit­zon­der­ing vor­men de aalscholvers. Zij nemen alleen plaats op de lan­taarn­paal die in de berm staat. Daar richt­en zij zich naar de zon, sprei­den hun vleugels en lat­en zich opdro­gen en ver­war­men.

Van­daag zag ik een reiger het­zelfde doen. Niet op de lan­taarn­paal, maar op het dak bij de buren toen we een bezoek­je bracht­en aan onze zoon in Klaren­dal. Het was een bij­zon­der gezicht.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets