Bridge to Bridge – editie 2018

Ik was weer eens in een kerk. Meestal is dat ofwel wegens een communiefeest, bruiloft of begrafenis. Deze keer geen van al. De Eusebius kerk was omgetoverd tot de ontvangstruimte voor de Bridge to Bridge run in Arnhem. Hier kon het startbewijs opgehaald worden en waren er kleedruimtes vrijgemaakt. Dat alles onder de klanken van een in traditionele klederdracht gehulde doedelzakspeler.

Tijdens het omkleden raakte ik in gesprek met een jongeman uit India die tijdelijk in Nederland verbleef. Hij had vorig jaar voor de eerste keer meegelopen toen hij een klus had in de omgeving van Arnhem. Inmiddels woonde hij in Hoofddorp en werkte voor Knab maar was speciaal voor deze gelegenheid weer in de stad. Al snel bleek dat hij werkzaam was geweest voor een IT consultancy bedrijf waar wij ook zaken mee doen. Helemaal toevallig was het dat hij zelfs een aantal oud-collega’s kende die nu voor ons werkten. De wereld is klein.

Het vertrek van de 10 Engelse Mijl (16 km) vond plaats op de John Frost brug. De laatste keer dat ik had meegedaan was dat nog niet het geval. Toen klonk het startschot vanaf het marktplein voor de Eusebius kerk. Inmiddels staan daar enkele gebouwen, wat voor mij ook nieuw was. Kun je nagaan hoe vaak ik de laatste tijd in Arnhem ben geweest.

Ik liep samen met Luella die kort voor de start probeerde een mooie overzichtsfoto te maken. Een goed moment voor mij om dat te verpesten.

Op weg naar de start passeerden we de vorig jaar rond deze tijd aangestelde burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. Hij had vooraf aan het startsein een korte toespraak gehouden en stond nu met zijn mobieltje de voorbijgangers te filmen. De doedelzakspeler was er ook.

Iets meer dan anderhalf uur later kwam ik zo’n vijf minuten achter Luella over de eindstreep. We hadden tot de 11 km gezamenlijk opgelopen voordat zij ging versnellen en ik mijn eigen tempo bleef lopen. Ondanks dat ik de voorbije weken aardig wat kilometers had getraind lukte het me niet sneller te lopen dan de vorige keer. Ik denk dat het vooral kwam door de onverwacht hoge temperatuur. Het was op sommige stukken van de route uit de wind aardig benauwd en daar heb ik altijd weer last van.

Maar al bij al vond ik het opnieuw een fijn parcours om te lopen en ga proberen volgend jaar weer opnieuw mee te doen. Misschien kies ik er dan wel voor om op de zaterdag de Freedom Trail vanuit Papendal naar Arnhem te lopen.

~ ~ ~

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *