My first Stoptober

Stoptober. Als ik het woord hoor moet ik niet aan stoppen denken. Eerder denk ik aan Sandra. En rozen. Maar dat kan aan mijn leeftijd liggen in combinatie met een vader die niet vies was van het betere levenslied.

Stoptober. Als ik hoor dat iedereen gaat stoppen krijg ik de kriebels. Dan wil ik juist gaan starten. Maakt niet uit met wat.

Stoptober. Maar laat ik niet al te recalcitrant zijn. Gewoon deze keer netjes in het gareel lopen met de rest van de kudde. Alleen rook ik niet. Dus moet ik op zoek naar iets anders waarmee ik nu resoluut ga stoppen.

Ik denk dat het volgende wel geschikt is voor Stoptober. Bij deze ga ik stoppen met het negeren van de herinneringen vanuit de Duolingo app om de Roemeense taalcursus weer op te pakken.

Deze avond heb ik alle afgeronde lessen gewist en ben weer netjes begonnen met Basics 1:

English Romanian
I am eu sunt
you are tu eşti
he / she is el / ea este
we are noi suntem
you are (pl.) voi sunteţi
they are (masc. / fem.) ei / ele sunt

Of ik het deze keer wel ga volhouden is nog maar de vraag. Het is best een moeilijke taal en in je eentje studeren zonder feedback van een docent of groepsdruk van je medestudenten is lastig. Misschien moet ik het advies opvolgen van een Zweedse collega die ik ontmoette in Leicester. Hij vertelde me dat universitair onderwijs in Zweden gratis is. Ook voor niet-Zweedse ingezetenen. Volgens hem zou ik me kunnen aanmelden voor een college Roemeens die klassikaal gegeven wordt door een docent via een webex opzet. Klinkt als iets wat ik achter de hand moet houden indien ik opnieuw vastloop tijdens deze derde poging.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *