Paddestoelen

Het mooie weer blijft maar voortduren en een van de bijkomstigheden is dat ik nog steeds elke week het gras moet maaien. Geen klus waar ik echt tegenop zie maar het kost wel wat tijd, dus eventjes snel tussendoor doen zit er niet echt in. Vandaag was de voortuin als eerste aan de beurt.

Toen ik alles in gereedheid bracht om met de klus te beginnen liep ik ook even door de tuin om te zien of er geen al te grote voorwerpen lagen die het mes van de grasmaaier konden beschadigen. Het had tenslotte toch een aantal keren flink gewaaid de afgelopen dagen. De oogst bleef beperkt tot wat takken totdat ik dacht enkele stenen te zien liggen. Of waren het uitwerpselen van een of ander dier?

Nadere inspectie toonde aan dat het paddestoelen waren. Glanzend bruine exemplaren die van dichtbij wel van eikenhout leken te zijn. Ik heb er voorzichtig omheen gemaaid.

Later, in de achtertuin zag ik enkele andere bijzondere paddestoelen. Tenminste voor mij als leek zagen ze er opvallend uit. Ze stonden niet in het gras maar staken boven het houtschors uit wat als bodembedekker tussen de planten is gestrooid om het onkruid wat in te tomen. Het leek alsof de paddestoelen waren gebarsten vanwege de droogte. Maar dat is mijn eigen interpretatie. Misschien horen ze wel zo te zijn. In ieder geval heb ik ze ook laten staan.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *