Paddestoelen

Het mooie weer bli­jft maar voort­duren en een van de bijkom­stighe­den is dat ik nog steeds elke week het gras moet maaien. Geen klus waar ik echt tegenop zie maar het kost wel wat tijd, dus even­t­jes snel tussendoor doen zit er niet echt in. Van­daag was de voor­tu­in als eerste aan de beurt.

Toen ik alles in gereed­heid bracht om met de klus te begin­nen liep ik ook even door de tuin om te zien of er geen al te grote voor­w­er­pen lagen die het mes van de gras­maaier kon­den beschadi­gen. Het had tenslotte toch een aan­tal keren flink gewaaid de afgelopen dagen. De oogst bleef beperkt tot wat takken tot­dat ik dacht enkele ste­nen te zien liggen. Of waren het uitwerpse­len van een of ander dier?

Nadere inspec­tie toonde aan dat het pad­destoe­len waren. Glanzend bru­ine exem­plaren die van dicht­bij wel van eiken­hout leken te zijn. Ik heb er voorzichtig omheen gemaaid.

Lat­er, in de achter­tu­in zag ik enkele andere bij­zon­dere pad­destoe­len. Ten­min­ste voor mij als leek zagen ze er opval­lend uit. Ze ston­den niet in het gras maar stak­en boven het houtschors uit wat als bodem­be­dekker tussen de planten is gestrooid om het onkruid wat in te tomen. Het leek alsof de pad­destoe­len waren gebarsten van­wege de droogte. Maar dat is mijn eigen inter­pre­tatie. Miss­chien horen ze wel zo te zijn. In ieder geval heb ik ze ook lat­en staan.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets