Dinsdag, 30 oktober 2018

Vanochtend bij het ontwaken allereerst een foto gemaakt van het uitzicht voor op instagram. Het is inmiddels een soort van traditie geworden iedere keer dat ik een hotelovernachting heb. Dit maal zat ik weer eens in het Capitolina aan de Victor Babes straat en had ik een kamer aan de achterzijde. Op de foto zie je hoe het verkeer vanuit het noorden de eenrichtingsweg naar beneden volgt richting het centrum. Het uithangbord van de apotheek geeft aan dat het 15 graden is. Eind oktober om acht uur ‘s ochtends.

Omdat we vandaag tot laat in de avond op kantoor zullen zijn voor een belangrijke upgrade van een bedrijfssysteem vertrok ik pas na negen uur naar het werk. Voor de verandering konden we lekker doorrijden terwijl we normaal gesproken altijd vaststaan in de ochtendspits en de rit minimaal 40 minuten duurt. Nu waren we een kwartiertje later al bij de campus waar ik voor de eerste keer een stel koeien zag rondscharrelen net voordat we de afslag namen. Of ze daar bewust waren neergezet was me een raadsel want van een weiland was niet echt sprake. Misschien waren het zwerfkoeien net zoals je overal zwerfhonden ziet.

~ ~ ~

Het werd inderdaad laat. Maar niet zo laat als de vorige testronde die als generale repetitie diende voor deze upgrade. Toen verlieten we het kantoor om drie uur in de ochtend, terwijl we nu rond middernacht weer hotelwaarts keerden. Ik werd vlakbij het hotel afgezet zodat ik nog een stukje moest lopen. Ondanks het late uur en een doordeweekse avond waren er een hoop mensen op de been. Waarschijnlijk was de aangename oktobertemperatuur daar debet aan. Bij het bereiken van mijn hotel gaf de weerapp aan dat de temperatuur bijna gelijk was aan wat ik ‘s ochtends op het display van de apotheker gezien had: 16 graden. Ook de komende dagen blijft het zomers in de herfst.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *