Ochtendwandeling in Cluj

Na de lange dag gister waar we heel wat kilometers hadden afgelegd besloot ik deze zondagochtend na het ontbijt een korte wandeling door de binnenstad van Cluj te maken. Het (Ik) liep anders.

Mijn idee was om het park bij de rivier te bezoeken en dan weer terug naar het hotel voor wat werk. Ik was er tenslotte voor de migratie van een systeem en hoewel er op dit moment niet echt acties voor ons team waren wilde ik wel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Bij het park aangekomen besloot ik in een opwelling de rivier over te steken en de heuvel te beklimmen voor een uitzicht over de stad. Het was schitterend weer en ook nog eens heel erg rustig overal. Ook mijn werktelefoon liet geen nieuwe berichten zien.

Eenmaal boven aangekomen had ik een prachtig uitzicht over de stad die vanuit deze positie nog ietsjes in nevelen ging gehuld. Met alleen het geluid van een enkele vogel was het genieten. Na een tijdje keerde ik weer terug naar de rivier en het park.

Daar was het inmiddels iets drukker geworden. Veel jonge ouders met hun kinderen en de onvermijdelijke joggers (had ik ook zelf kunnen zijn zo bedacht ik me) en voor de juiste sfeer een ouder stel op een bankje die de duiven kwamen voeren. En opnieuw week ik in een opwelling af van mijn oorspronkelijk plan om via het park weer terug te keren naar het hotel en volgde de rivier nu eens de andere kant op en niet naar het centrum waar ik al zo vaak was geweest.

Nadat ik het voetbalstadion achter me gelaten had werd het ook hier heel erg rustig net zoals eerder bij het beklimmen van de heuvel. Ik kwam helemaal tot rust en zonder ergens bewust in mijn hoofd bleef ik maar doorlopen totdat er plots een nieuw bericht binnenkwam. Niets om me zorgen over te maken. Slechts een korte statusupdate, maar het was voor mij het sein om toch maar eens om te keren voordat ik de stad helemaal achter mij had gelaten.

Vlak bij het voetbalstadion dat ik deze keer aan de andere kant passeerde kwam ik nog wat vergane glorie tegen. Een totaal verlaten zwembad midden in de stad dat ofwel op betere tijden lag te wachten of binnenkort volledig zal zijn verdwenen om plaats te maken voor woonruimte want daar is in Cluj ernstig tekort aan.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *