Dinsdag, 27 november 2018

De temperatuur overdag gaat eind van de week weer stijgen zo hoorde ik op de radio onderweg naar de garage. En mijn laatste reisje naar Cluj via Dortmund gaat volgende week niet door. Verschoven naar midden januari. Toch besloot ik mijn afspraak voor de bandenwissel niet te verzetten. Misschien heb ik ze niet meteen nodig, ze kunnen er maar alvast onder zitten die winterbanden. Wat ik wel ter plekke besloot was om de rest van de dag thuis te gaan werken. Ik had in mijn agenda gezien dat de rest van de dag zo goed als leeg was. Een mooie gelegenheid om ongestoord wat van mijn achterstand in mails en acties weg te werken. Zo reed ik niet veel later weer langs de Linge terug naar huis. Op mijn werkkamer bleef ik nog even staan kijken naar de meeuwen die onrustig boven het water bleven cirkelen. Wat er aan de hand was werd me niet duidelijk.

~ ~ ~

Sinds kort vertonen de spotjes op mijn werkkamer kuren. Niet als ik ze aan doe. Dan gaan ze gewoon zoals het hoort alle vier branden.

Maar al heel snel gaat er eentje uit. Welke, dat verschilt nogal zonder dat er een logica in valt te ontdekken. Want als ik de lampen uit en weer aan doe, dan branden ze alle vier weer. Totdat er opnieuw eentje uit gaat. En dan een tweede. En een derde. Kwestie van tijd. Echter nooit alle vier. De linkse lamp gaat niet uit zichzelf uit. Alleen als ik via de schakelaar de stroom uitschakel. Dan zijn ze dus alle vier uit. Schakel ik de stroom weer in, gaan ook alle vier de lampen weer aan. Voor een tijdje althans. Net als ik denk dat het deze keer niet zo’n vaart loopt gaat er weer eentje uit. Heel irritant.

~ ~ ~

Je ziet het misschien niet goed op de foto en zelf viel het me ook niet meteen op, maar mijn drankje dat ik zonder er veel bij na te denken in had geschonken is wel degelijk bloedrood. Helemaal in stijl met het boek dat ik (nog steeds) lees.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *