Vrijdag, 30 november 2018

Ik had niet gedacht er dit jaar nog een keer te mogen verblijven maar vanwege organisatorische veranderingen bleek ik tot mijn verrassing opeens op een lijst te staan van deelnemers aan een workshop in Leicester. Dus vertrok ik gisteravond na een dag vol vergaderingen met de trein richting Schiphol en was ik enkele uren later tegen middernacht op mijn hotelkamer. In de lobby van het hotel had ik verder geen bekenden gezien en omdat ik geen zin had in mijn eentje aan de bar nog een slaapmutsje te nemen besloot ik maar meteen te gaan slapen. Deze ochtend deed ik de gordijnen op en begreep beter waarom ik vannacht een enkele keer wakker was geworden van het geluid van auto’s. Er blijkt een best wel drukke weg vlak langs het hotel te gaan. Dit was me nog niet eerder opgevallen omdat ik tijdens al mijn vorige overnachtingen in dit hotel altijd in een andere vleugel van het gebouw een kamer had. Ook het uitzicht was hier een stuk minder aantrekkelijk. En er ligt andere vloerbedekking. Of het kan zijn dat dit nu overal ligt. Maar dat ben ik niet gaan controleren.

~ ~ ~

De taxichauffeur die ons terug bracht naar Birmingham airport herkende mij meteen terwijl ik hem nog nooit eerder gezien had. Dat was vreemd. De conversatie in de taxi was er niet minder gezellig om. Toen we dreigden onze vlucht te gaan missen vanwege een gigantische file op de snelweg wist hij ons tijdig af te leveren door via een route binnendoor de ergste drukte te vermijden. Bij aankomst op het vliegveld schudde hij ons allemaal de hand en smeekte ons bijna om niets aan de Brexit gelegen te laten en gewoon zo vaak mogelijk terug te komen want ze hadden ons nodig. Het werd niet duidelijk waarom. Wat wel duidelijk werd is dat hij die hele Brexit één grote ramp vond. We beloofden met het hand op ons hart zo spoedig mogelijk weer van zijn diensten gebruik te zullen maken.

Vanzelfsprekend had het vliegtuig vertraging nadat we zelf de gehele taxirit in spanning gezeten hadden of we het wel zouden halen.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *