Maandag, 3 december 2018

#blogpraat. De twitterchat voor bloggers en blogliefhebbers onder de bezielende leiding van Elja Daae en Raymond Snijders. Ik had er al heel lang niet meer aan meegedaan. Hoe kan het ook anders zonder twitteraccount. Maar sinds ik voor de zoveelste keer weer eens een nieuw account had aangemaakt had ik eigenlijk geen reden meer om weg te blijven. Dus melde ik me een maand geleden vrolijk aan alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. En niemand deed moeilijk. Alleen maar leuke reacties. Geen wonder dat ik deze avond opnieuw present was bij de laatste #blogpraat van dit jaar.

Onderwerp: je (blog)voornemens voor 2019.

Daar denk ik al wat langer over na en zonder dat ik het precies kan omschrijven vormt zich een idee om regelmatig een blogpost ook als podcast te delen. Alleen dan niet door de tekst slechts voor te lezen en het daarbij te laten. Nee, ik wil er wat meer mee doen zonder dat ik daar vat op kan krijgen. Misschien moet ik sommige passages wat uitgebreider vertellen dan hoe ze in de blogpost zijn neergeschreven. Wat extra achtergrond meegeven. Ik kan ook wat blijven stilstaan bij de illustraties die ik soms gebruik en die wat nader toelichten. Wat er te op de afbeelding te zien valt, of indien het een eigen foto is, waar deze gemaakt is en onder welke omstandigheden.

Waarom ik dit wil doen en wat ik er mee denk te bereiken is me ook niet duidelijk. Doe ik het voor de slechtziende medemens? Ik vraag het me af. Eerder zie ik het als een andere manier om een verhaal (letterlijk) te vertellen. Wat ik wel weet is dat me dit ontzettend veel extra tijd gaat kosten. Waarschijnlijk zal ik het daarom niet al te vaak doen. Behalve als het erg aanslaat. Dan natuurlijk wel.

Voorlopig blijven het (goede?) voornemens voor een jaar dat nog niet is begonnen. Er kan nog veel veranderen in de tussentijd.

~ ~ ~

2 reacties op “Maandag, 3 december 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *