Woensdag, 26 december 2018

Wat ik niet wist is dat je in Netflix door op je account te klikken de mogelijkheid hebt om je complete kijkgeschiedenis terug te zien. Dan schrik je af en toe wel eventjes als je denkt geen binge-watcher te zijn maar de harde cijfers toch iets anders suggereren. Mijn excuus is dat de langere kijksessies vooral plaatsvinden tijdens een vakantieperiode of wanneer ik voor het werk in het buitenland verblijf. Een mager excuus, dat besef ik.

Ook een confrontatie aangaan met je kijkgedrag? Klik op je gebruikersprofiel om je account te openen en scroll in het volgende scherm naar het gedeelte dat ‘mijn profiel’ als aanduiding heeft.

Klik daarna op ‘Kijkactiviteit’ en in het volgende scherm kun je terug bladeren via de ‘Meer weergeven’ knop tot aan je allereerste programma dat je op Netflix bekeek. Weet je nog wat dat was? Voor mij was het de serie Lost. Ik was daar al eens mee begonnen via dvd’s, maar in het 3de seizoen afgehaakt. Netflix gaf me in 2013 een tweede kans en die beviel me zo goed dat we het proefabonnement al snel omgezet hebben in een vast abonnement.

Nadat ik door de hele geschiedenis was gegaan bedacht ik me dat het misschien wel handig zou zijn om bij te houden welke series en films ik al geheel en/of gedeeltelijk gezien heb. Vooral omdat ik regelmatig samen met Inge onder haar account iets op Netflix volg. Met deze eigen lijst kan ik makkelijker terugvinden welke series ik al tot het einde toe heb gezien en welke ik nog moet afkijken. Maar ook welke series nog niet helemaal compleet op Netflix staan. Op Netflix lijkt het dan alsof je alle seizoenen gezien hebt, maar dat is misleidend. Het gaat dan alleen om de seizoenen die op Netflix te volgen zijn.

Afijn, het was een leuk klusje voor deze tweede kerstochtend.

Het resultaat staat hier => mijn Netflix kijklijst.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *