Donderdag, 3 januari 2019

Mijn werkgever is voor diversiteit. Dat vertaalt zich ook naar de koffiehoek waar in de keukenkastjes een bonte verzameling van koffie- en theekopjes staat opgestapeld. Het is elke ochtend opnieuw een ware zoektocht naar je eigenste drinkbeker. Want denk maar niet dat je er zomaar eentje kunt pakken. We mogen dan flexplekken hebben, maar blijf van mijn servies!

Persoonlijk vind ik het een mooi beeld, iedereen te zien drinken uit een unieke mok voorzien van allerlei soorten logo’s of andersoortige opdruk. Vrolijk, afwijkend, rebels maar ook sentimenteel of kitscherig. En, niet te vergeten, het is superhandig wanneer je voor een aantal collega’s wat gaat halen want je weet welk hoofd bij welke kop hoort.

Dat is vanaf nu verleden tijd. Deze ochtend trof ik tot mijn verbazing een A4-tje aan in de koffiehoek. Er werd omstandig uitgelegd dat alle keukenkastjes tijdens de vakantieperiode leeggehaald waren en dat er overal dezelfde uniforme kopjes met bedrijfslogo waren geplaatst. Zodat het nooit zoeken was naar je eigen mok en dat het ook voor bezoekers duidelijk was wat ze konden gebruiken. Want dat had in het verleden nog wel eens voor consternatie gezorgd.

Alle verwijderde kopjes, mokken, glazen en bekers kunnen tot 14 januari opgehaald worden, daarna gaan ze naar de kringloop. Het is officieel over met het diversiteitsstreven binnen ons bedrijf.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *