Dinsdag, 8 januari 2019

Het eerste boek in 2019 is uitgelezen: Mooi doodliggen door A.F.Th. van der Heijden. In de kerstvakantie had ik bedacht om de referenties naar andere boeken op te schrijven die in de tekst vermeld worden of die te binnen schieten tijdens het lezen. Bij deze in willekeurige volgorde:

 • Romeo en Julia – Shakespeare
 • Biografie over Tolstoj (en zijn vrouw)
 • Geschiedenis van de Russische literatuur – Karel van het Reve
 • Pnin – Vladimir Nabokov
 • Dood in Venetië – Thomas Mann
 • Hitler – Joachim Fest
 • Madame Bovary – Gustave Flaubert
 • Fifty shades of Grey – E.L. James
 • Dode zielen – Gogol
 • Moskou op sterk water – Venedikt Jerofejev
 • Een schoonheid uit Moskou – Viktor Jerofejev
 • Kwaadschiks – A.F.Th. van der Heijden

Toch nog een flink lijstje. Waarbij het idee is om uit deze titels er eentje te kiezen die ik hierna wil gaan lezen, met de restrictie dat ik het boek al in mijn bezit moet hebben omdat ik dit jaar zoveel mogelijk boeken uit mijn eigen bibliotheek wil gaan lezen en de aankoop van nieuwe boeken beperkt wil houden. Omdat ik maximaal twee boeken tegelijk lees (één fictie en één non-fictie) sta ik mezelf toe om twee titels te kiezen. Een fictie die ik na Mooi doodliggen ga lezen, en een non-fictie die ik na SPQR ga lezen. Dit is mijn keuze:

 • Fictie => Pnin – Vladimir Nabokov
 • Non-fictie => Geschiedenis van de Russische literatuur – Karel van het Reve

Wordt vervolgd.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *