Zondag, 13 januari 2019

Rennen. In de regen. En met wat wind erbij. Ik vind het heerlijk. Daarom zag ik er helemaal niet tegenop om deze ochtend, na mijn wekelijkse (ja, ik hoop er weer een vaste routine van te maken) blogpost over Don Quichot de hardloopschoenen aan te trekken. Ik had al wat hardlopers voorbij zien komen en wat me telkens weer verbaasde was hoe warm ingepakt ze waren. Alsof het hartje winter was. Qua seizoen misschien, maar de weersomstandigheden zijn toch echt niet zodanig dat een lange broek, handschoenen en een muts nodig zijn. Hooguit een windjackje. Wat mij betreft tenminste.

En zo vertrok ik dan ook. In mijn korte broek. Binnen de kortste keren was ik zeiknat. Want hoewel het de eerste minuten niet regende begon het al snel te hozen. Het mocht de pret niet drukken. Tegen de wind in beukend vervolgde ik mijn weg vastbesloten minimaal een rondje van vijf kilometer te voltooien. De voorbije week heb ik helaas verzaakt qua vasthouden aan de drie dagen regel en daarom had ik wat goed te maken. Tegelijkertijd wil ik de boel ook niet forceren. Nieuwe blessures zit ik niet op te wachten. De vijf kilometer is dus een soort van compromis. Daarnast bedacht ik me tijdens het rennen dat ik in ieder geval vanaf nu mezelf kan verplichten dat wanneer ik een dag niet loop ik dan wel op z’n minst een aantal minuten aan core training moet doen. Ga ik wel lopen dan is de core training optioneel. Zo hou ik mezelf bezig.

Onderweg kwam ik een hek en sloot tegen. Dat is wel vaker het geval maar misschien omdat ik toch al nat was en doordat het weinige survivalrunbloed dat nog door mijn aderen stroomt plots wat hartstochtelijker ging stromen, kon ik het niet laten wat oefeningen bij het hek te voltooien en een paar keer over de sloot te springen. Als een kind zo blij liep ik de rest naar huis in soppende hardloopschoenen vol met water en modder waar een hete douche het feest completeerde. De zondag kan niet meer stuk.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *