Dinsdag, 22 januari 2019

Terwijl ik deze avond terug in het hotel lees dat er in Nederland een complete verkeerschaos is ontstaan door de sneeuw kan ik melden dat ook Cluj te maken heeft gehad met winterse taferelen. Toen ik deze ochtend de gordijnen opende zag ik de eerste sneeuw op de daken liggen. Na het ontbijt stond ik buiten op de taxi te wachten was men begonnen met het trottoir aan de straatzijde schoon te vegen. Dat was nog niet het geval bij de uitgang van het hotel. Bijna ging een hotelgast net voor mij onderuit bij het verlaten van de lobby. Dat was voor mij het teken om voorzichtig te zijn.

Aan de straatzijde was men zoals gezegd dus al volop bezig om het trottoir sneeuwvrij te maken. De ‘men’ was in dit geval een groepje jongemannen die verwoed bezig waren met bezems de meeste sneeuw weg te vegen. Een sneeuwruimer hadden ze niet. Ook strooiden ze geen zout of iets dergelijks over het gedeelte waar ze hun werk al hadden gedaan. Omdat het rustig doorsneeuwde leek het me dat het een kwestie van tijd voordat hun noeste arbeid weer teniet was gedaan.

Maar vooralsnog gingen onverdroten voort. Vreemd genoeg alleen links van mij. Aan de rechterkant gingen ze misschien later beginnen, of het kon zijn dat daar een andere groepje voor kwam opdraven. Ik heb het niet kunnen controleren want mijn taxi was inmiddels gearriveerd.

Op de campus waar ik de dag zou doorbrengen had men de trottoirs ook al schoongemaakt. Hier werd wel driftig met zout gestrooid zodat de paden ook ‘s middags nog sneeuwvrij waren toen we richting het restaurant wandelden.

Toen ik ‘s avonds met de taxi weer terug naar het hotel ging viel er nog steeds sneeuw. Niet zoveel meer, maar toch. Er was echter van files geen sprake. Met niet meer dan enkele minuten vertraging was ik tegen half zeven weer terug op mijn hotelkamer.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *