Header op de kop getikt

Er zou een man al vroeg komen deze ochtend om wat hekwerk op te halen. Ik besloot eerst de boodschappen te gaan doen en dan achter de schuur ruimte te maken zodat we er goed bij zouden kunnen. Want twee poorten moesten nog losgeschroefd worden alvorens ze afgevoerd konden worden.

Onderweg naar het dorp begon de regen over te gaan in natte sneeuw. Alle sneeuw van eerder deze week was gesmolten en de regen had de grond drassig gemaakt, maar een klein laagje van de natte sneeuw bleef toch liggen. In combinatie met een bijna melkwitte mistige lucht gaf het uitzicht over de akkers net dat ietsjes meer dat je doet overhalen (mij althans) te stoppen om er wat beter van te kunnen genieten. Daarom kan het soms in mijn geval wat langer duren wanneer je me op pad stuurt voor een gewoon klusje.

Ik maakte een foto voordat ik verder reed voor de boodschappen. De man voor het hekwerk zou tenslotte vroeg in de ochtend komen. Dat was ik niet vergeten.

Later vandaag, toen het hekwerk al lang en breed (net als de man ook lang en breed) was verdwenen kroop ik achter mijn computer. Het regende en/of sneeuwde nog steeds nat. Het hardlopen stelde ik voorlopig uit tot tegen de avond. De verwachting was dat het dan droger zou zijn. Mijn iPhone was bijna leeg en ik hing ‘m aan mijn computer. Meteen wordt dan een programma opgestart om de foto’s over te zetten. Voor ik het wist zat ik opnieuw te genieten van het uitzicht over de kille akkers met het laagje sneeuw en rechts het kleine roodgedakte kapelletje.

Al een hele tijd ben ik op zoek naar een geschikte eigengemaakte afbeelding die ik als header kan gebruiken voor mijn blog. Waarom niet deze akker, zo bedacht ik me. Maar dan niet helemaal. Slechts een smalle uitsnede. Zo gezegd, zo gesneden. Niet veel later had mijn site dan eindelijk een nieuwe header.

Maar er ontbrak iets. Iets klopte niet. Ik vond de lichtgrijze achtergrond van de lucht op de een of andere manier toch niet mooi. Het brak te abrupt af. Liever zie ik een header die overloopt in de achtergrond. Met een fotobewerkingsprogramma probeerde ik de lucht witter te krijgen. Eerst door een zwart/wit filter te gebruiken. Maar daardoor verdween het karakteristieke rode dakje wat juist voor het enige kleurelement zorgde. Via wat geschuif met de diverse kleurregelknopjes lukte het me dan toch om de lucht wit te krijgen en de boompjes niet geheel te laten verdwijnen. En, het dakje bleef rood.

Ik ben er erg blij mee.

~ ~ ~

Het werd inderdaad een beetje droger tegen de avond. Voordat de avondschemering zou invallen trok ik mijn hardloopkleren aan en ging voor een klein rondje in rustig tempo. Op dit moment loop ik vooral uit lijfsbehoud. Probeer blessures te vermijden en de regelmatig (volgens de drie-dagen-regel) erin te houden. Hopelijk hoef ik dit jaar wat minder te reizen want dat zijn toch vaak de onderbrekingen die bij mij roe(s)t in de planning gooien.

~ ~ ~

4 reacties op “Header op de kop getikt”

    1. Dank je. De nieuwsbrief is echt leuk om te doen en heb er al verscheidene positieve reacties op gehad. Iets wat ik niet verwacht had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *