Waar ben ik (niet) aan begonnen?

Er is een kleine week voorbijgegaan en ik heb nul komma nul actie ondernomen ondanks mijn veelbelovende uitspraak van afgelopen maandag:

“Dat wordt dus de komende zeven maanden flink trainen.”

Nu is één week op zeven maanden natuurlijk nog te overzien. Het geeft echter wel aan dat ik nog niet helemaal de reikwijdte goed inschat van de beslissing die ik (laat ik maar heel eerlijk zijn) redelijk impulsief heb genomen. Ja, ik had me echt vergist en dacht zeker de eerste minuten dat ik me aan het inschrijven was voor de ‘normale’ Bridge to Bridge. Maar toen ik eenmaal doorhad dat het hier om de Airborne Freedom Trail ging had ik gewoon kunnen stoppen met het verstrekken van de verplichte persoonsgegevens. Mijn ego werd echter geprikkeld. En door het bekijken van het filmpje met een sfeerimpressie van de vorige editie werd ik nog verder geprikkeld om deze uitdaging aan te gaan. In mijn dagdromen kan ik namelijk bijzondere dingen die in het normale leven helaas niet altijd voor mij zijn weggelegd. Dat wil ik op zo’n moment nog wel eens vergeten.

Ik zal dus aan de bak moeten wil ik de 28 kilometer uberhaupt uit weten te lopen, laat staan dat ik dat in een aanvaardbare tijd zal weten te doen. Vanaf nu ga ik serieus aan mijn voorbereiding beginnen. De komende dagen ga ik op zoek naar een realistische aanpak zet zoals ik dat enkele jaren geleden heb gedaan toen ik het plots in mijn hoofd had gehaald een halve marathon te gaan lopen. Uiteindelijk is me dat ook gelukt, en daarom heb ik er voorlopig het volste vertrouwen in dat het met die Freedom Trail wel goed komt. Mits ik dit weekend laat zien door gaan te hardlopen dat het me menens is.

~ ~ ~

Het voorgaande schreef ik in de ochtend. Daarna ging ik boodschappen doen. Bij thuiskomst nam ik mijn to-do lijstje door om te zien wat een gunstige volgorde zou zijn met daarin tevens tijd opgenomen voor een rondje rennen. Ik was daar bijna uit toen ik van mijn Inge kreeg te horen dat ik de kleinkinderen rond twee uur kon gaan ophalen. Ze zouden bij ons komen logeren. Natuurlijk was ik dat helemaal niet vergeten! Het rondje rennen kon ik helaas wel vergeten voor vandaag. Dan morgenmiddag maar.

~ ~ ~

Wat: Airborne Freedom Trail
Wanneer: 14 september 2019
Afstand: 28 kilometer

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *