Voorjaarsenergie

Twee jaar geleden begonnen we met de verbouwing van het huis dat we enkele maanden eerder gekocht hadden maar waar we pas in februari de sleutel van kregen. De hele verbouwing verliep op zich voorspoedig met natuurlijk ook onze portie tegenslag die je op de koop toe moet nemen als je aan zo’n megaklus begint. Er was alleen één ding waar we concessies moesten doen. Het plan om de bestaande schuur een heel stuk door te trekken en dicht te maken kon niet helemaal tot uitvoer worden gebracht. Wegens budgetaanpassingen om de verbouwing van het huis wel op schema te houden waren we genoodzaakt het benedengedeelte van de schuur uit te stellen. Alleen het dak en de zolder werd opgeleverd.

Nu zijn we een jaar verder en hebben we doorgerekend of er misschien financiële ruimte is om deze uitgestelde klus alsnog uit te (laten) voeren. Daarom zijn we dit weekend begonnen om in ieder geval de ergste rommel op te ruimen. Al snel werd duidelijk dat dit niet in een keer gedaan kon worden. We hebben inmiddels al zoveel hout en andere spullen verzameld die eerst uitgezocht moeten worden voordat we ze ergens kunnen opslaan of in de verkoop kunnen zetten dat we nog wel enkele weekenden nodig hebben. Ook liggen er overal stapels dakpannen, stenen, tegels en grint wat we apart hebben gezet omdat het waarschijnlijk van pas komt bij de verbouwing zodat we de kosten kunnen drukken. Dat moet ook gesorteerd worden en verplaatst worden zodat het niet in de weg ligt.

Kortom, het mooie weer heeft ons naar buiten gelokt en meteen aan het werk gezet. Omdat ik me nog steeds niet helemaal fit voel hebben we rustig aan gedaan en ook morgen zullen we op ons gemak een aantal uurtjes hiermee aan de slag gaan. En ‘s avonds blijft het alweer wat langer licht dus zo langzamerhand kunnen we ook na het werk een beetje aanrommelen. Het voelt alsof we uit onze winterslaap zijn ontwaakt.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *