Specht

Achter in de tuin staat een kippenhok zonder kippen. Die zijn vorig jaar afgeslacht door vermoedelijk een marter of fret. Eentje wist er te overleven en logeert nu tijdelijk bij een bevriende tuinman. Binnenkort gaan we het hok van dichter gaas voorzien zodat het hopelijk killerproof wordt. Tot die tijd hebben we er netjes met noten en zaad hangen voor de kleiner vogels in onze tuin die er zonder overlast van eksters, vlaamse gaaien en kraaien op hun gemak kunnen eten.

Wat we niet gedacht hadden is dat ook de kleine bonte specht zich op de versnaperingen zou storten. Net als de meesjes en mussen hing hij ondersteboven aan een netje en deed zich goed aan al het lekkers. Helaas had ik geen goede camera bij de hand om op gepaste afstand een duidelijke foto te maken. Toen ik probeerde wat dichterbij te komen was de specht meteen gevlogen en ging hij weer voortvarend boven in de boom verder met het klusje waar we hem allemaal van kennen, gaten hakken.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *