Zonnepark Lingewal

Jaren geleden, althans voor mijn gevoel want zo lang wonen we hier nog niet, kregen we als een van de eerste poststukken gericht aan ons als bewoners van Lingewal een mededeling dat er hier om de hoek een zonnepark aangelegd zou gaan worden. Niet veel later viel er ook een brochure in de brievenbus dat er een windmolen geplaatst zou gaan worden. Alles om het duurzaam imago van de gemeente Lingewaard meer cachet te geven. (Zie ook de biogas installatie aan de overkant van de Linge.)

Van beide initiatieven hoorden we daarna niets meer. Tenminste niet via de post. Misschien dat er nog volop over gesproken werd zonder dat wij daar als buurtbewoners inspraak in konden hebben. Nog waarschijnlijker is het dat ik er verder geen aandacht aan besteed heb en dat de plannen gewoon uitgewerkt zijn in het tempo dat bij zo’n traject hoort. Want deze avond zag ik plots een bord in het veld staan bij de kruising niet ver van onze woning.

Eerder deze week had ik al rijplaten in het weiland zien liggen en even schoot er inderdaad door mijn hoofd dat het hier misschien voorbereidingen betrof voor het zonnepark. Net zo snel was de gedachte weer verdwenen. Er werd namelijk wel vaker in het veld gewerkt zo had ik de afgelopen jaren gemerkt. Ditmaal gaf het bord echter aan dat het nu menens was. Er komt daadwerkelijk een zonnepark.

Wat ik me nog kan herinneren uit die eerste berichtgeving gaan het zonnepanelen worden die schuin geplaatst worden op zodanige hoogte dat er bijvoorbeeld schapen onderdoor kunnen lopen. Als ik de foto echter goed bekijk dan worden die panelen redelijk dicht op elkaar geplaatst. Niet echt handig voor veeteelt als er qua hoogte wel rekening mee is gehouden, maar er verder geen zonlicht doorgelaten wordt. Afijn, er zal heus wel over nagedacht zijn.

De voor de hand liggende vraag is natuurlijk of we er nu ook rekening mee moeten houden dat er binnenkort een of meerdere windmolens gaan komen.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *