Biogas werkzaamheden

Vandaag werk ik thuis in verband met een bezoekje aan het ziekenhuis dat voor later in de middag staat gepland. Normaal gesproken vind ik dat ideaal om aan klussen die wat meer tijd en aandacht nodig hebben te werken. Dat gaat me deze ochtend wat minder af omdat ik voortdurend afgeleid wordt door geluiden die ik niet thuis kan brengen.

Ik weet dat ze een eind verderop begonnen zijn met de aanleg van een zonnepaneelveld, maar het geluid lijkt niet vanuit die hoek te komen. Zouden het misschien te maken kunnen hebben met de glasvezel die binnenkort naar ons huis doorgetrokken wordt? Her en der zie ik in de buurt stukjes kabel uit de berm steken daar waar ze nog een eindje onder de grond door moeten om aangesloten te kunnen worden in de meterkast. Er is echter niemand te zien bij ons in de straat.

Dan valt me op dat aan de overkant bij de biogas installatie er beweging lijkt te zijn bij de toren waar ze het groenafval verbranden of affakkelen (ik ben van de techniek niet zo op de hoogte). Er staan nu twee van die torens (schoorstenen?) waar er volgens mij altijd maar eentje heeft gestaan.

Uitzicht op de biogas installatie – links de opslag, in het midden de werkzaamheden

Ik pak mijn fotocamera erbij om wat beter te kunnen inzoomen en inderdaad zijn ze daar volop aan het werk in een steigerconstructie die rondom de torens is opgebouwd. Wat ze aan het doen zijn is me een raadsel, maar gelukkig weet ik nu waar het geluid vandaan komt en kan ik het een plaats geven. Zonder verdere afleiding stort ik me weer op mijn eigen werkzaamheden.

De werkzaamheden beter in beeld gebracht

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *