Slaap lekker

Niet het zogenaamde blauwe licht van je mobieltje of tablet voordat je gaat slapen zorgt voor een slechte nachtrust, maar het soort informatie dat je tot je neemt. Nog even door wat extreem-rechtse haatcommentaren scrollen onder een onschuldige tweet is niet aan te bevelen als je de volgende ochtend fris en fruitig vroeg aan de bak moet.

Het was voor mij reden om voortaan een deadline op negen uur ‘s avonds in te stellen. Tot die tijd gebruik ik social media en lees ik het nieuws, daarna niet meer. En voordat ik in bed duik kijk ik een of andere aflevering van een comedy serie zodat ik met een vrolijk gevoel de ogen sluit. Dat doet wonderen kan ik je vertellen.

Behalve deze avond. Op de NOS site had ik gelezen over een onbekende die zo vriendelijk was een klein kind te verblijden met een teddybeer. Later bleek er een camera in te zitten.

Het bericht op de site van de NOS laat inmiddels zien dat er geen kwade opzet in het spel was, maar op het moment dat ik het bericht onder ogen kreeg was dat nog niet duidelijk. Ik schrok me een hoedje toen ik het las. Wat ook te maken had met een serie tweets die ik eerder diezelfde dag gelezen had met de oproep een twitter account aan te geven omdat het volop foto’s toonde van kleine kinderen in allerlei gewaagde posities. Het is het soort informatie dat ik zeker niet wil lezen vlak voordat ik van een welverdiende nachtrust wil gaan genieten.

De comedy serie die ik momenteel kijk is The Big Bang Theory en ik ben tot seizoen 4 gevorderd waar aflevering 4 The Hot Troll Deviation op het programma stond om mij met een goed gevoel in slaap te wiegen. Howard wil graag van Penny weten of haar collega Bernadette nog steeds iets voor hem voelt. Omdat hij weet dat Penny normaal gesproken de deur niet voor hem open zal doen verzint hij een list door een geluidsopname van Sheldon te gebruiken om zo Penny te misleiden. Dat lukt.

De reden waarom Penny liever de deur gesloten laat voor Howard bracht meteen weer het nieuws van eerder die dag terug en ging ik alsnog een onrustige nacht tegemoet.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *