Om te kotsen

Voordat ik het gras achter ga maaien verwijder ik eerst onder de treugwilg het meeste van de takjes die daar liggen. Met de droge zomer en de harde wind van de laatste dagen is dit nodig omdat anders het mes van de grasmaaier iets te snel slijt. En een bot mes daar heb ik niets aan. Dat maait niet fijn.

Tussen de takjes zag ik enkele zwarte bolletjes liggen. Eerst dacht ik dat het ontlasting was van de zwerfkatten die de omgeving veilig maken. Maar nadere bestudering leerde dat braakballen of uilenballen waren. Inderdaad, allerlei onverteerbaar spul dat de uil na zijn maaltijd opspaart en op z’n tijd uitkotst.

Het slechte nieuws is dat ons gazon als kotsplaats wordt gebruikt. Het goede nieuws is dat we een of meerder uilen in onze tuin (op bezoek) hebben (gehad). Nu is het zaak om die waanzinnig mooie beesten proberen te spotten. En nog mooier, op de gevoelige plaat te krijgen.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *