Dodenlijst

Vanuit de kleine schuur aan de achterkant van ons ‘schurencomplex’ werd ik geroepen door Inge. Eerst dacht ik om te helpen bij het uit elkaar halen van een kast maar ze gaf aan dat ik mijn mobiel of een fotocamera mee moest nemen.

Ze had iets gevonden voor mijn euh, mijn … Dodenlijst? vulde ik op goed geluk aan.

Dat bleek een goede gok te zijn geweest. Tussen de twee kasten, waarvan ze er eentje ontmanteld had, was een spitsmuis klem komen te zitten. Aan het half gemummificeerde lichaampje te zien alweer een hele tijd geleden zonder kans op ontsnapping.

Voordat ze het beestje in de kliko zou gooien kreeg ik nog even de gelegenheid om er een foto van te maken voor mijn macabere verzameling dierenlijkjes, die nu algemeen bekend staat als dodenlijst.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *