Miesje definitief vertrokken?

Pas toen de dierenambulance de oprit verliet in het gezelschap van Miesje en haar kittens schoot me te binnen dat ik geen foto had gemaakt. Wel van de kittens die eerder ‘s middag bijna ontsnapt waren, en ook van de provisorische nieuwe kinderkamer in een badkuip, maar niet van de dierenambulance. Helemaal vergeten in de consternatie.

Want nadat we de dierenambulance gebeld hadden dat het toch beter was om de kittens vandaag nog op te halen gaven ze aan dat ze Miesje ook wel mee wilden nemen zodat ze gestereliseerd kon worden. Daarvoor zouden ze een zogenaamde moederval meenemen en dan even blijven wachten of ze haar op die manier konden vangen. Zelf hadden wij daar niet zo’n goed gevoel bij wetende hoe schichtig Miesje is voor vreemd bezoek. En dat zou betekenen dat ze achter zou blijven zonder haar kittens.

We besloten om dus zelf maar iets te verzinnen om haar te vangen. Een oude compostbak die de vorige eigenaar voor ons achtergelaten had bood uitkomst. Omdat ze pas nog haar kittens had gevoerd was het makkelijk om haar met wat nat voer in die bak te lokken. Daarna was het een fluitje van een cent om de ingang af te sluiten. Even was ze flink opgefokt en probeerde ze te ontsnappen. Maar al gauw werd ze rustig en liet niet meer van zich horen.

De dierenambulance arriveerde gelukkig niet al te lang daarna en samen lukte het ons om met een schepnet Miesje te vangen vanuit de compostbak en over te hevelen naar een kooi waarmee ze samen met haar kittens naar het dierenasiel zou worden gebracht. Daar kon ze nog een aantal weken met haar kittens doorbrengen voordat die ondergebracht werden bij nieuwe gezinnen.

Voor wat betreft Miesje is het nog maar de vraag of we haar terug gaan zien. Indien ze te socialiseren valt dan is het ook wachten tot iemand haar in huis wil nemen, maar is ze al te veel verwilderd dan zal ze later bij ons in de buurt opnieuw teruggezet worden omdat dit tenslotte haar territorium is en op die manier nieuwe zwerfkatten uit de buurt blijven. Wij zelf hopen op het laatste want we missen haar nu al.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *