20191116 – zaterdag

Voetbalopa

Vanochtend al vroeg op pad met de jongste kleinzoon richting Duiven voor een wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging DVV. Ik dacht dat het stond voor zoiets als Duivense Voetbal Vereniging. Maar ik had het mis. Bij de ingang zag ik een bord Door Vriendschap Vooruit. Dat klinkt een stuk mooier, maar het mocht niet baten. Blijkbaar is het motto nog niet geheel doorgedrongen in de genen van DVV. Door onenigheid onderling kregen zij geen grip op de wedstrijd en kwam de ploeg van mijn kleinzoon als winnaar uit de strijd. Het werd uiteindelijk 1-5 en de coach sprak bewonderd dat er ‘serieus goed voetbal’ gespeeld werd wat ik alleen maar kan beamen.

Waar niet iedereen van de bezoekende partijd rekening mee had gehouden was dat er bij DVV geen kunstgras aanwezig was. De wedstrijd werd ouderwets op nat en koud gras gespeeld. Erg nat en koud volgens de begeleiders die allen op dunne zomers aandoende gympen aan de kant stonden te verkleumen. Gelukkig ben ik nog van de ouderwetse stempel en had ik er rekening mee gehouden. Dus op mijn gevoerde werklaarzen had ik verder nergens last van en kon ik volop genieten van de wedstrijd en het prachtige herfstweer.

Na afloop mogen ze altijd allemaal om de beurt een penalty nemen. Hoewel er een kunstige Bend like Beckham krul in zat wist de keeper van de tegenpartij toch de fraaie trap van Milan uit de kruising te tikken.

Daarna lag er voor iedereen een gratis appel klaar bij de kleedruimtes en togen we weer richting huiswaarts.

Oskar en de winterkoning

Toen onze kleinzoon later op de dag was opgehaald door zijn vader waren we weer alleen met onze huiskatten en hernam het weekendleven z’n gewone gangetje van klussen en boodschappen. Op een gegeven moment terwijl ik bezig was in de keuken zag ik Oskar de buitenkat bezig tussen een rij potten met kleine kerstboompjes. Zo te zien zat hij achter een muis aan. Daarvoor belonen wij hem regelmatig met wat extra brokjes.

Ik besloot om even te gaan kijken wat hij nu eigenlijk gevangen had. Helaas bleek het geen muis te zijn maar een klein winterkoninkje. Voor de zekerheid heb ik het even opgezocht en gelukkig zijn ze niet beschermd en/of spaarzaam aanwezig in onze regio. Maar toch.

Voor de zekerheid heb ik Oskar vermanend toegesproken dat het de bedoeling is om muizen en ratten te vangen. Qua vogels hebben we ook geen moeite met eksters. Daar moet het echter wel bij blijven. Hij keek me aan of hij het begrepen had.

Rondje in de heuvels van Californië

‘s Avonds ben ik na een weekje verzuim weer op de hometrainer geklommen. Omdat ik nog steeds geen abonnement heb afgesloten bij Kinomap kan ik alleen de gratis video’s gebruiken. Na een rustig kwartiertje gefietst te hebben als warming up koos ik voor een op het oog kort ritje in Californië zonder dat ik gezien had dat van de 3,8 kilometer er bijna drie alleen maar bergopwaarts gingen. En ook nog eens met niet al te misselijke stijgingspercentages. Vandaar het lage gemiddelde tempo. Opnieuw was het wel weer heel erg leuk om te doen. Misschien dat ik er toch voor kies om eens een maandje te gaan betalen om wat van de andere video’s uit te proberen.

~ ~ ~

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *