20191228 – zaterdag

Deze blogpost is deel 1 van 16 in de serie Cultuurwetenschappen

25 jaar later

In 1989 begon ik aan een universitaire studie Geschiedenis in Utrecht. Na drie jaar was ik bijna zover dat ik met mijn afstudeerscriptie kon beginnen. Als ik hard doorwerkte zou het me misschien lukken de opleiding in vier jaar af te ronden. Helaas liep het door privéomstandigheden anders dan gepland. Ik besloot noodgedwongen te stoppen met de voltijdsopleiding en koos naast een vaste baan bij Philips voor een traject aan de Open Universiteit om mijn studie af te ronden. Al snel kwam ik erachter dat deze parttime studierichting Cultuurwetenschappen niet naadloos aansloot bij het studieprogramma dat ik tot dat moment had gevolgd in Utrecht. Na een jaar gaf ik er de brui aan en besloot me te richten op een logistieke opleiding in de avonduren om door te kunnen groeien in mijn nieuwe baan als productieplanner.

Vandaag, zo’n vijfentwintig jaar later pak ik de handschoen op en heb me opnieuw ingeschreven aan de Open Universiteit voor de studie Bachelor Algemene cultuurwetenschappen. Vrijstelling vanwege de reeds genoten opleiding in 1989-1995 lijkt me niet meer van toepassing gezien de verlopen houdbaarheidsdatum, maar zelfs indien ik er voor in aanmerking zou komen laat ik het aan mij voorbij gaan. Het is te lang geleden dat ik me intensief verdiept heb in de geschiedwetenschap en veiligheidshalve is het verstandiger om gewoon weer van nul te beginnen. Bovendien is het me niet te doen om ‘snel’ alsnog een bachelorsgraad te halen, maar juist om weer aan het studeren te gaan in een gebied dat me altijd is blijven fascineren. Dus ik neem de tijd die het nodig heeft en ga er volop van genieten.

~ ~ ~

2 reacties op “20191228 – zaterdag”

    1. Dank je Paul, ik heb er reuze veel zin in. En nee, ik wist niet dat jij een bachelor en masters Algemene Cultuurwetenschappen hebt behaald. Dan kan ik nog veel van je leren! Mijn plan is om zodra ik ben begonnen (startdatum is 10 februari) er hier regelmatig over te bloggen, dus al je commentaar is welkom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *